Gemenskap - Stolthet - Tradition
Dam A

Seger i D2-premiären mot FBC Engelholm
2015-09-27 21:50

Damgruppen vann premiärmatchen i Damer Division 2 idag med 10-9 (2-2, 5-4, 3-3) borta mot FBC Engelholm.

Vi inleder första perioden lite nervöst och avvaktande, men efter ett par byten släpper detta och vi har jobbat oss in i matchen riktigt bra. Första perioden slutar 2-2 efter att vi haft ledningen vid två tillfällen. Spelet svänger en del, men det känns som vi har bra kontroll i både anfall- och försvar när vi jobbar tillsammans och med full koncentration. I stora delar en mycket bra period från vår sida.

Andra perioden blir lite sönderryckt av utvisningar och spelet blir därefter. Det böljar fram och tillbaka och målen likaså. Där först vi drar ifrån, Engelholm hämtar upp och sedan kan vi tillslut få in ett ledningsmål innan paus. I periodpausen pratar vi om att komma tillbaka till spelet vi hade i den första perioden.

I tredje drar vi ifrån till en ledning med 10-6 och fram till dess har vi bra kontroll på ställningarna. Efter vårt sista mål tar Engelholm time-out och spelar 6 mot 5 matchen ut. Vi reder inte ut detta optimalt utan blir väldigt tillbakapressade och slår bort en hel del bollar så Engelholm får fortsätta att bita sig fast. Tyvärr leder detta också till att vi släpper upp Engelholm till 10-9 innan hesa Fredrik ljuder och matchen är slut.

Grymt skönt med de första 3 poängen bärgade i den riktiga seniordebuten för majoriteten av vårt unga lag med en medelålder för dagen på 16,6 år.

Tyvärr så försvinner en del av segersötman i och med den knäskada Moa drabbas av i andra perioden. Vi alla i laget tänker på dig och hoppas få se dig på planen snart igen!

Redan nu på tisdag 29/9 är det dags för andra matchen i D2 då vi möter Malmhaug kl. 20:00 hemma på Bråhög. Välkomna ner och heja fram oss till nya poäng!

1 poäng mot Malmhaug2024-01-15 08:06
Förlust mot Lund. 2023-11-15 10:49
Vinst mot vv84.2023-11-08 16:42
Förlust mot Åstorp. 2023-10-23 15:09
Förlust mot Höllviken 2023-10-15 09:46
Förlust mot Malmhaug. 2023-10-01 15:41
Åhus Beach 20232023-07-26 10:48
Vinst mot Palmstaden. 2023-04-13 09:11