Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
Movember donering
2018-03-12 11:41
Under November månad samlade herrlaget in pengar till Movember kampanjen där vi avslutade med att bjuda på frivillig entré och samlade in pengar på matchen mot Växjö.

Totalt fick vi in och kunde skänka 5000:- till Movember kampanjen!

Herrlaget tackar alla som hjälpt till att samla in dessa pengar!
Förändringar i herrlaget
2018-02-21 07:43

Det har blivit lite förändringar i ledarstaben i herrlaget. 

Mattias ”Hacke” Johansson som har lett laget under 3 mycket lyckosamma säsonger har fått ett väldigt attraktivt och utmanade uppdrag inför nästa säsong då han kommer att ta över Copenhagen Floorball Club efter Tony Taijala.


För att visa vår tacksamhet mot Hacke för det jobb han har gjort i herrlaget genom att ta Stanstad både till serieseger i stor stil i Division 2, till att tvärt emot alla experter vara ett mittenlag i Division 1 och genom att bygga upp en grupp som har väldigt kul tillsammans både på och utanför plan så kommer vi att ge honom möjlighet att kunna ansluta till sin nya klubb redan nu.


Herrlaget kommer att ledas av Magnus Anderberg dom sista 4 matcherna och vi är tacksamma att vi får denna hjälp av Magnus så vi hade möjlighet att hjälpa både Hacke och CFC att kunna planera deras kommande säsong redan nu.


Styrelsen och herrlaget vill tacka Hacke så hemskt mycket för denna tiden och hoppas att vi kan jobba tillsammans igen nån gång i framtiden, samtidigt vill vi också önska honom lycka till med sina nya utmaningar.


Arbetet med att hitta en ersättare till Hacke är i full gång och vi hoppas kunna presentera något i mitten på mars.

 

/Daniel Björkkvist

Stanstads Innebandyskola 2018
2018-01-15 07:49

Är du tjej eller kille född 2010 eller 2011?

Vill du prova en rolig och fartfylld lagidrott?

Sugen på att börja spela innebandy?


Tag då med dig en förälder och kom ner till Bråhögshallen mellan kl.08.30—09.30 följande lördagar:


  • ·         3 februari
  • ·         10 februari
  • ·         3 mars
  • ·         10 mars
  • ·         17 mars 


Glöm inte träningskläder, vattenflaska och innebandyglasögon. Klubba finns att låna!


Målet med innebandyskolan är att deltagarna på ett lekfullt sätt ska få känna på vad innebandy är.

Vi kommer leka, spela och ha riktigt roligt tillsammans.

Ledare är spelare från våra herr/junior- och dam/juniorlag, som efterhand ska fasas ut och ersättas av föräldrar som tar över ledarrollerna.

Halvtidsmeddelande från Styrelsen 2017-18
2018-01-13 07:00

Vi konstaterar återigen att tiden springer iväg och säsongen har redan passerat halvtid! Samtidigt har vi fått vara med om en massa roliga saker som bra innebandykamper, sköna segrar och utvecklande träningar.


Alla har nog fått några nya innebandyminnen att spara i sitt Stanstad-hjärta, allt från våra blivande stjärnor i dom yngsta lagen upp till våra duktiga seniorer från första halvan av säsongen. 


Återigen så behöver vi dock bli många fler som engagerar sig i klubben! Det behövs ledare för våra lag och till supportfunktioner som tex. arrangemang, ungdomssidan, kiosksansvariga, materialansvar samt annan hjälp som vi kan behöva under säsongerna.


Vi i styrelsen måste få tid att titta och jobba framåt för att klubben ska kunna växa och locka till sig fler spelare och ledare. För detta krävs bl.a att gå igenom varje del i klubben och identifiera styrkor och svagheter men även att i grunden ändra sättet vi arbetar på och fördjupa samarbetet med kommun och andra klubbar.


Detta kräver ett större engagemang från personer i klubben så inte styrelsen bara får arbeta med saker för stunden, vi arbetar alla ideellt i föreningen. Ett minskat engagemang från medlemmar riskerar på sikt klubbens framtid och det är medlemmarna som bestämmer hur klubben ska utvecklas. Styrelsen har bara ett mandat som ges av vårt högsta beslutande organ årsmötet så vi hoppas att årets årsmöte får många besökare så vi får ett livfullt och inspirerande möte.

Ingen kan göra allt men många kan bidra med en liten del som skulle göra mycket och stor viktig skillnad för klubben.


Sportsligt så ligger båda våra representationslag i mitten av serien vilket är ett bra resultat med tanke på herrarnas avancemang till högre serie och att damerna har fått in nya spelare. Gällande resten av herrlagen så ligger division 3 laget också i mitten av sin tabell och divison 4 laget i botten men där är det största arbetet att locka in unga spelare som vill spela bandy men inte kan lägga den tiden som krävs pga av skola och arbete.


Vi hade också 6st lag som var uppe på den årliga Gothia turneringen där 5 av lagen blev utslagna i första slutspelsomgången medan F02/03 lyckades vinna åttondelen men sedan åkte ut i kvarten. Men det viktigaste med Gothia är fortfarande att ha riktigt kul och att få ihop gemenskapen i grupperna och i klubben, då det även är många föräldrar som har Gothia som en minisemester med innebandy.


Vi i styrelsen har fortsatt arbeta framåt och den största förändringen är att vi bytt ansvarig på ungdomssidan till Anna Gullberg med stor erfarenhet från liknande roll inom fotbollen. Det tar dock alltid tid att komma in i föreningen och se vad som fungerar bra och mindre bra innan man kan göra förändringar men vi vet att det kommer att bli förändringar som hjälper klubben att ta ett nytt stort steg i rätt riktning.


Vi är också väldigt tacksamma för den tid och engagemang som Simon Broman, Sara Berglind och Filippa Kroon lägger ner på våra unga domare och detta har gett många fler domare i föreningen.


I kiosken har vi valt att samarbeta med City Gross och får nu alla varor utom läsk därifrån. Tråkigare är att vi har haft 2st inbrott i kiosken vilket tar kraft från oss i styrelsen. Inbrotten har bidragit till att vi under våren kommer att upphöra med kontanthantering och bara acceptera Swish och kortbetalningar. Vi har även installerat ett larm i kiosken och detta gör att vi hoppas slippa oönskad påhälsning framöver.


Vi har fördjupat samarbetet med Sponsorhuset för att öka intäkterna till klubben där medlemmar med minimala insatser kan sponsra Stanstad via inköp över nätet på samma sätt som alla som har kopplat sitt Svenska spelkort till klubben.


Arrangemangen på våra hemmamatcher håller hög klass och är uppskattade av motståndare och domare. En viktig del för att känna sig hemma i hallen.


Till sist vill vi dock rikta ett JÄTTESTORT VARMT TACK till alla medlemmar, stödmedlemmar, tränare, publik, kioskbesökare och inte minst våra härliga sponsorer som stöttar oss på olika sätt. Utan Er är inte föreningen värd någonting, vare sig sportsligt eller ekonomiskt.

Styrelsen vill med detta önska Er alla en spännande forsättning på innebandysäsongen 2017/18.


Daniel, Anders, Mats, Kalle, Anna och Christoffer


GEMENSKAP – STOLTHET – TRADITION

IBK Stanstad H4
Nya tränare klara för H4 laget
2017-12-16 21:21, IBK Stanstad H4
Tobias Olsson Och Ida Melander
Lagets förgående tränare Daniel Björkkvist vill vi rikta ett stort tack till för all den tid och energi som han har lagt på detta lag. Men vi kan ni stolt meddela att vi har fått in 2 hungriga tränare som tar över.

vi välkomnar Huvudtränaren Ida Melander! 

Hur känns det att vara tillbaka i Stanstads blåa färger igen? 
Jo, det känns riktigt bra, Känns bra med att ha styrelsens och lagets förtroendet för att förbereda spelarna som kommer från dom yngre leden! 

Vad är din Stanstad Historia med tanke på att du kommer tillbaka?     
Eftersom jag är född och uppväxt i staffanstorp så blev det ett naturligt val att börja spela innebandy i IK stanstad vilket jag gjorde i ca 10 säsonger. 

Vad skulle du säga är din starkaste egenskap som ledare? 
Att jag inte ger upp. ser inte stopp skylten bara möjligheterna att komma runt den! 

Du har inte varit med hela säsongen men vad du tycker du om hur laget har presterat denna halvan av säsongen.
jag tycker att dom har presterat bättre än vad jag har förväntat mig. visst vissa matcher är väldigt tuffa då vi har ett par lag i serien som är riktigt bra! 

Vilka tror du hamnar i topp 3 denna säsongen? 
Svedala, Västra ingelstad, Genarp tror jag kommer att hålla sig kvar i toppen.

För dom som inte känner dig hur skulle du beskriva sig själv bäst? 
Jag har ett enormt brinnande intresse för innebandy. Jag har igenom mina år som aktiv spelare samlat ihop erfarenhet av många olika situationer inom innebandyn 

vi har hört att du ofta får frågan på om du är någonsin hemma eller om du lever i idrottshallarna i skåne! Hur tar familjen detta? 
haha.. dom är ofta med mig då vi delar innebandy intresset. jag kommer själv från en väldigt aktiv familj och lägger man ihop allt så finns det nog inte många idrotter kvar att testa! Sen så är min man alltid med mig. Detta är ett liv som jag och min man valt att leva vintertid, då vet alla att vill man oss något så letar man i lite olika hallar annars får man vänta till sommaren då vi oftast är lediga. 

Vi tackar Ida för pratstunden och hälsar henne välkommen tillbaka till föreningen. Inom kort så kommer vi också att lägga ut vår pratstund med spelande assisterande tränare Tobias Olsson. Efter det så kommer vi att släppa vårt första nyförvärv.

Nu är det slut på inbrotten i kiosken
2017-12-07 12:15
Styrelsen meddelar att kiosken i Bråhögshallen förhoppningsvis kommer att slippa ovälkommen påhälsning framöver. De inbrott vi har haft har kostat både tid och pengar men nu är dörren förstärkt och larmad!

Dessutom är kiosken kontantfri och all betalning framöver sker med Swish eller med kort.

Ovanstående hade inte varit möjligt utan ett generöst bidrag från Sparbanksstiftelsen Finn!

Stort TACK!
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
IBK Stanstad H4, 17/12 21:35 
IBK Stanstad H4, 16/12 21:21 
Damgruppen, 04/12 22:30 
Damgruppen, 10/10 22:45 
F08/09, 03/10 18:45 
 
Sponsorer