IK Stanstad H3

IK Stanstad H4 - Malmö FBC H4
2015-10-05 19:36
Vi visste sedan innan att det skulle bli en tuff match. Malmö är ju trotts allt redan segertippade och var nog även favoriterna i vår match. Inför matchen så kändes det avkopplat men ändå taggat , vi visste att de skulle bli tufft men vi skulle inte vika oss.

P1: Redan från första signal så var det tufft , högt tempo med många fina uppspel från båda lagen. Men vi var starkast , redan 04,53 lyckades Daniel "Bevan" Bevreus peta in bollen bakom malmös keeper. 1-0 på tavlan. Skön känsla som vi nog spelade lite på. Där efter kom det många fina uppspel från båda hållen , och även många snygga brytningar och räddningar från utespelarna. Ett tag kändes det till och med lite överskattat med målvakt då dom knappt fick röra bollen. Men efter 16,01 så lyckades malmö peta in sin första boll bakom Tobbe i målet. Sen fotrstatte spelat fram och tillbaka perioden ut.

P2: Nu började känslorna i matchen komma fram, och det syntes på planen. Hårda närkamper och fula knep kom fram. Och detta var från båda hållen. Tufft i sargen och även framför båda målen. 06,42 tog malmö tag i ledningen genom att göra 1-2 , bara några minuter senare så utökade dom ledningen till 1-3. Vi gick ner oss lite , och det kändes ett tag ganska tungt. 18,50 lyckades vi reducera till 2-3 , detta genom Bevan ännu en gång när han står ensam i över delen av slottet , snygg felpass från malmö och Bevan slår till direkt. Men malmö vek sig inte av det utan exakt en minut senare så drar dom ut på ledningen igen. Perioden slutar , och det står 2-4 på tavlan.

P3: i omklädningsrummet inför tredje så pratade vi om att vi skulle ha enklare uppspel med tidigare avslut. Och även att vi skulle undvika passningsskuggor. Stundtals funkade de utmärkt , för att i nästa stund göra de svårt igen. Spelet i denna perioden är tuffare än i dom andra 2. Vi hamnar i situationen spel 5-3 då malmö har åkt på en utvisning och ett rött kort. Det utnyttjar vi genom att 03,19 göra mål , detta genom Peter "peppe" Ramsten. Snyggt framspelat av Pierre Svensson. Deras första utvisning avbryts då och vi är nu i spel 5-4. Även denna gången visar vi vad vi kan och Arnar "Atte" Bachmann stänker in den. Kvitteringen är där och känslan av att det kunde gå vägen ändå infann sig. Fortsatt hårt spel och knappt minuten senare har malmö tagit ledningen igen. Malmös rutin syns tydligt i matchen , på vissa mer än andra. Men den är där. Vi visar också rutin , men Malmö är starkare. Fördelen malmö har är att dom har en jämnare trupp , vår är blandad och ibland syns det lite för tydligt.
Efter malmös nyfunna ledning så lyckas dom även trycka in ytterligare 2 mål på ganska kort tid. 11,30 och 12,35. Då tar vi time out , ändrar om kedjorna och lite i taktiken. Det ger ganska snabbt utdelning, redan efter 20 sek så avlossar Atte bössan från halva planen rakt in i mål. Och resultatet är 5-7. Alla som spelar eller har spelat innebandy vet att 2 bollar i innebandy är ingenting. Det kan vända på 1 minut. Men tyvärr så lyckades vi inte trycka in fler och slutsignalen kom. Vi fick se oss besegrade för denna gången.

Träningsmatch mot IBK Lund H4
2015-09-19 20:44
Hastigt blev vi inbjudna att spela träningsmatch mot IBK Lund, för att redan veckan efter spela matchen.
Dröm senariet är väll alltid att komma med tre kedjor och två målvakter. Speciellt när seriepremiären är runt hörnet. Och det gjorde vi, med en bra blandning av unga och och lite äldre.

Period 1
första för säsongen. Men tycker ändå att man redan från start ser ett rätt så välfungerande passningsspel. Vi vågar tar för oss och lita på varandra. Vi är med i alla närkamper och viker inte ner oss. Viktor i målet gör en lugn och stabil insats och lund lyckas bara peta in 1 mål bakom honom. Vi går segrande ur första med 1-3.

Period 2
Det blir lite rörigt i dom första minuterna, men vi rättade till det och tog tag i takt pinnen igen. Lund är inte helt ofarliga och skapar bra lägen. Andra slutar ändå 1-8 till vår fördel.

Period 3
Även i denna perioden så börjar vi med att röra till det lite. Och det utnyttjar lund igenom att peta in ett mål bakom casper. Men vi slappnar inte av och vi kommer snabbt in i det igen. Många fina uppspel och några vackra mål. Matchen slutade 2-14.

Sammanfattning
Vi behöver spela ihop oss lite till, men annars gör vi det bra. Riktigt bra. Vi vågar äga, men vi slappnar inte av. Och det är en viktig egenskap att ha i ett lag.
Bra jobbat gubbar.
Träning måndagen 17/8
2015-08-15 16:53
Eftersom onsdags tiden blev inställd har vi nu fått drt klart att vi kan ta A lagets tid på måndag. Så träning på bråhögshallen 20:30-22:00.