Fredagar 16.45-17.45 (Bråhögshallen)

Vill Du anmäla ditt barn till P08/09 så kan ni komma ner på ett träningstillfälle och prova på och anmäla Ert barn här Bli medlem

Vinst i hemmapremiären
2023-10-10 21:04

I söndags hälsade vi Höllvikens IBF välkomna till Bråhögshallen för säsongens första hemmamatch. Och vilken match det blev. Hårt och tufft men även schysst spel präglade hela matchen. Tempot var högt och många målchanser på båda hållen.

Vi tar tillvara på ett numerärt överläge en bit in i första perioden genom Vidar Wremert. En stund senare kvitterar Höllviken men mindre än en minut senare tar vi ledningen igen genom Jacob Hansson.

Andra period blev inte lika händelserik utan Höllviken stod för det enda målet och 2-2 efter två perioder kändes OK, men vi kände ändå att vi hade mer att ge och att vi hade övertaget.

Tredje perioden började med ett numerärt överläge och bara efter 18 sekunder tog Elias Sundberg tillvara på ytan som fanns och vispa in 3-2. Resten av perioden var sen väldigt nervkittlande med målchanser åt båda hållen. Än mer spännande blev sista minuten då vi fick en utvisning mot oss och Höllviken valde att ta ut sin målvakt och spela 6 mot 4. Vi höll ihop boxplay på ett exemplariskt sätt som gjorde att vi höll dem borta från fler mål och en väldigt efterlängtad vinst mot Höllviken var ett faktum. Strålande målvaktsspel av Elias Mikola bidrog så klart också.

Vinnare av Rungsted Floorball Cup 2023
2023-09-05 21:20

IK Stanstad P08/09 åkte över till Rungsted till helgen för att spela cup mot lite danska lag. Vi hade ingen aning om kvalitén vi skulle möte men målet sattes högt. Intressant med denna cupen var att man, vid utvisning, fick straff istället för att spela med en man mer. Vi hade tränat extra på straffar, både för våra skyttar och vår målvakts skull, och det skulle visa sig vara avgörande.

På fredagskväll åkte vi buss över sundet tillsammans med P10/11, F08/09 & F10/11. Ett härligt gäng som verkligen visade i helgen att vi finns där för varandra. Publikstödet var fantastiskt.

Gruppspelet på lördagen gick bra. En oavgjord, två vinster och en förlust blev facit och det tog oss lätt till slutspel. Spelet blev bättre för varje match och killarna verkligen växte in i sina roller i laget och tog ansvar för vad varje person skulle göra. Om alla gör sitt jobb så blir vi starka tillsammans.

På söndagen var det dags för slutspel. Tidigt på morgonen mötte vi Esbjerg Sharks i kvartsfinal, som vi slog ut i Gothia tidigare i år. En stabil insats av killarna gjorde att segern skrevs till 3-1.

Därefter var det dags för semifinal mot Alleröd Floorball, som hade vunnit den andra gruppen. Detta blev en otroligt jämn och tuff match. Men killarna höll ihop defensivt och spelade offensivt med finess och kämpaglöd. Vinst med 2-1 kändes verkligen välförtjänt.

Finalen skulle sen spelas mot Benlöse Floorball Club, som vi spelade 2-2 mot i gruppspelet. Vi visste vad vi behövde göra. Jobba stenhårt och springa benen av oss. Verkligen göra jobbet. Vi har spelövertaget hela matchen men på något sätt lyckas de få in bollen tre gånger, lika många gånger som vi. Oavgjort efter full tid innebär straffavgörande i bäst av tre. Där visste vi att vi var förberedda. Vi visste att vi hade tre grymma skyttar och en grym målvakt. Vi sätter första. De sätter första. Vi sätter andra. De missar andra. Vi missar tredje. De missar tredje.

Euforin efter detta är svår att begripa. Killarna har verkligen kämpat för detta och att äntligen få ett kvitto på att vi är på rätt spår känns fantastiskt. Att ta guld och lyfta pokalen är alltid ett kvitto på att man har gjort rätt och killarna gjorde verkligen allt rätt denna helgen. Killarna är så värda detta. All fysträning och sommarträning gav resultat. Vi springer mer och orkar mer. Säsongen har precis börjat och vi har visat att vi är ett lag att se upp för. Nu kör vi!

Vinst hemma med bra spel
2023-01-31 12:05

I söndags tog P08/09 emot ett obesegrat Lönsboda IBK. Efter en mindre lyckad insats helgen innan mot VV-84 SK Bjuv där laget första förlust denna säsong kom, så kom killarna in på banan med en stor revanschlusta. Och på vilket sätt de tog revansch sedan.

Under första period kom inga mål. Vi hade spelövertaget men fick inte in bollen. Lönsboda hade också några vassa chanser men Elias Mikola hade bra kontroll över målet.

Andra perioden fortsatte som första, vi hade övertaget men fick inte in bollen. Tills 12.16 in i perioden då Elias Sundberg sköt ett skott som via Viggo Marmberg gick i mål. Målet gav killarna ännu mer energi och självförtroende.

För när de kom in i tredje körde de verkligen gasen i botten. Mål av Elias Sundberg efter 1.57 och sen fyllde Jacob Hansson på med 3-0 efter 2.44, assist Johan Harmby. Killarna höll även lugnet när vi fick en utvisning efter 6.27 och höll alla skott på behörigt avstånd. Inte förrän efter 13.30 fick Lönsboda hål på oss, men när de sen var en man för mycket på plan 20 sekunder senare så tog Linus Jönsson vara på ytorna som fanns och satte spiken i kistan med 4-1 efter 13.50.

Denna matchen visade verkligen killarna vad de går för och visade ett spel som vi är stolta över. Träningen i veckan innan hade gjort nytta och nu kör vi vidare på samma linje. Med samma fart och samma kämpaglöd mot Malmhaug IFB på söndag.

Forza Stanstad, heja di blåe

Härlig söndagsmatch
2022-12-11 16:46

Efter två lite lättare matcher så åkte IK Stanstad P08/09 idag till Södra Sandby för en match mellan två lag som var obesegrade. Vi leder norra serien och IBK Lund Södra Sandby leder södra. Vi visste på förväg att det skulle bli en tuff match. Vi har mötts många gånger och det har alltid varit härligt tighta matcher med bra spel. Det blev inget undantag idag. Det var en match där vi höll i taktpinnen mestadelen av matchen och hade det mesta spelet på deras planhalva. Vi tar ledningen i första perioden ganska fort genom Jacob Hansson, assisterad av Linus Jönsson. Tyvärr håller vi inte ledningen längre än några minuter innan de kvitterar. Andra period blir ett ställningskrig utan några mål. De spelade ett väldigt disiplinerat och tight försvarspel som vi hade lite svårt att få hål på. Många härliga fighter och bra kamp. Vi håller spelet högt och styr spelet men inga mål. Inte förrän 9 minuter in i sista perioden då Liam Nebrelius får till ett skott utifrån som letar sig in i mål, assist av Noah Axenklev. Vi drar tyvärr på oss en utvisning när det är tre minuter kvar som IBK Lund Södra Sandby drar nytta av och kvitterar när det är lite mer än minuten kvar. 2-2 blir slutresultatet. Vi är grymt stolta över spelet som vi presterar och vi är helt klart på rätt väg och nu längtar vi till nästa lördag då Bromölla kommer på besök.

Hemmapremiär
2022-10-11 20:36

I söndags hade vi i P08/09 hemmapremiär. Och vilken hemmapremiär det blev när Höllvikens IBF P08/09 kom på besök.

Första perioden började i ett härligt tempo. Killarna verkade verkligen vara på spelhumör efter att ha gjort sitt första inspring till tonerna av AC/DC. Många målchanser, med både ribba och stolpskott, och bra spel gav till sist resultat och efter nio minuter kom vårt första mål. Kort därefter kom även nummer två. Periodpaus med 2-0 kändes bra.

Andra perioden hann knappt börja innan Höllviken reducerade till 2-1. Vi var nog inte riktigt på tårna från början. Men sen ordnade upp sig och det var bra och tufft spel från båda lagen som resulterade i varsitt mål innan pausvilan.

Med 3-2 med oss in i sista perioden körde verkligen grabbarna gasen i botten. Mellan minut fyra och åtta kom fyra mål, tre till oss och ett till Höllviken. Det var ett härligt "go" i killarna och medvinden gav en härlig känsla i båset. Efter en "planerad" frislagsvariant som gav mål så blev slutresultat 7-3.

Theo Elofsson var på bra humör och stod för tre av våra mål. Johan Harmby nästan lika bra med sina två och varsitt av Vidar Wremert och Jacob Hansson. Mycket bra att ta med sig till nästa match som blir borta mot Lönsboda IBK P08-10 den 22/10.