Herrlaget spelar i division 3 och tränar onsdagar 20:30-22:00 på Bråhög.

Kontakt: Magnus Anderberg, 0708-835585
Herrlaget klara för division 2!
2024-03-09 16:02
Det behövdes en poäng borta mot Örkelljunga under lördagseftermiddagen för att herrlaget skulle skaffa sig ett ointagligt försprång i tabelltoppen. Trots ett tidigt underläge och en jämn match i 60 minuter, så slutade det med en 6-4-seger och firandet kunde ta vid.
- En fantastisk prestation sett över hela säsongen och vi är superglada över att ha vunnit serien, säger en av lagets tränare, Magnus Anderberg.
Efter ett par säsonger utan herrlag, startades laget upp igen inför föregående säsong och efter att ha vunnit division 4, tar nu herrlaget steget upp på nytt, till den högsta distriktsserien.
- Vi hade en avstämning runt jul när vi låg med i toppen och truppen enades om att försöka ta steget upp. Till en början handlade det om att säkra en kvalplats, men 13 raka segrar senare, är vi med stor stolthet klara för division 2, fortsätter Anderberg.
En trupp med ett stort åldersspann, men med endast spelare som startat eller tidigare spelar i Stanstad har snittat nästan tio mål framåt per match.
- Vi har haft som överenskommelse att man ska kunna prioritera familj och arbete, men varje gång vi går innanför sargen, på både träning och match, är det full tävling som gäller. Det finns väldigt mycket innebandykunskap i gänget och vi hjälps åt att optimera vår chans att vinna matcherna, säger Anderberg.
En match återstår och den spelas på hemmaplan kommande lördag den 16/3 15:00 mot Frosta på hemmaplan.
- Det firas redan ikväll, men det stora firandet sker efter sista matchen och vi välkomnar våra fantastiska ungdomsspelare på lördag för att kunna tacka dem för deras support under säsongen, inte minst i samband med segern mot Svedala, avslutar Anderberg.
Stanstad herr toppar tabellen efter vinst i seriefinalen
2024-02-18 10:07

Stanstad toppar tabellen efter vinst i seriefinalen.

Det var uppdukat för innebandyfest på Bråhög under lördagen den18 feb. Serieledande Svedala stod för motståndet och blytunga poäng i jakten på avancemang stod på spel.

Matchen startade energifyllt och närkamperna avlöste varandra samtidigt som målchanserna duggade tätt. Efter första perioden var de oavgjort 2-2.

En okej period spelmässigt, men vi riktade energin på fel saker i form av uteblivna domslut och motståndarnas fysiska spel, säger Magnus Anderberg, en av lagets spelande tränare.

Inledningen av andra perioden gick i hemmalagets favör både spelmässigt och vad gäller utdelningen framåt. Patrik Nordgren och Carl Olsson såg till att det stod 4-2 när Svedala tog time out och avslutade perioden starkare.

En period med helt olika utseende om man delar den i två halvor. Vi inledde väldigt starkt, men Svedala var skickliga över hela banan de avslutande tio minuterna, fortsätter Anderberg.

Tredje perioden startade med att Svedala gjorde mål i numerärt överläge och följde sedan upp med att ta ledningen för första gången i matchen direkt efter. Tre raka hemmamål såg dock till att vända underläget och innan slutsignalen gick hade Svedala inte kommit närmare än 8-7.

Tre blytunga poäng mot ett väldigt bra lag. Vi hade stor respekt för Svedala inför matchen och de var väldigt svåra att stå emot denna eftermiddag. Att vi reste oss igen i början av tredje var nyckeln för att kunna hålla emot hela vägen, trots att det var jämnt och tight fram till slutsignalen.
Vi är oerhört tacksamma för stödet från både gammal och ung på läktaren och vi kommer att ha en riktigt trevlig kväll efter den här lagsegern, avslutar Anderberg.

Allt gott.
Magnus Anderberg - Ledare IK Stanstad Herr
Veteranerna beger sig åter till Uppsala för medaljjakt
2024-02-01 10:00

Blod, svett och ett SM-silver blev resultatet av förra årets deltagande på veteran-SM i Uppsala. Dagarna efter innebar krämpor, stela leder och mängder av fantastiska minnen från vistelsen i och kring IFU Arena.

Nu är det dags igen. Truppen har förändrats på ett par positioner, men i stort är det samma gäng som beger sig till Uppsala på nytt. Dalen blev för tuffa i fjolårets final och i år kommer dessutom Storvreta till start med ett mycket meriterat gäng.

Lottningen innebär en tuff resa mot en ny medalj. Storvreta får gälla som gruppens stora favoriter, medan fjolårstrean Hammarbyhöjden och fjärdeplacerade Bro också står för motståndet i gruppspelet. Gruppens sista lag, Väsby AIK, har också en trupp med flera spelare som spelat på hög nivå.

Truppen:

Målvakter:

Carl Hansson (tidigare Stanstad, men nu inlånad från Höllviken)

Tony Taijala

Backar:

Peter Ramsten

Gustaf Stokat (tidigare Berg, när han spelade i Stanstad)

Timmy Magnusson

Martin Nilsson

Forwards:

Patrik Nordgren

Filip Bergman (tidigare Stanstad, men nu inlånad från Fränsta)

Johan Persson (tidigare Stanstad, men nu inlånad från Genarp)

2024-01-30 21:48

13-3, 11-4, 14-9 och 15-2. Så lyder herrlagets segersiffror under inledningen på 2024. Fyra raka segrar och ett allt tydligare grepp om en kvalplats upp till division 2.

• Vi har bestämt oss för att göra allt för att gå upp en serie och starten på det nya året har varit bra, säger Magnus Anderberg, som är en av lagets tränare.

Seriespelet startade med förlust tidigt under hösten och efter att bara ha tagit en poäng mot topplagen Willands och Svedala, har det krävts mängder av segrar för att hänga på i toppen.

• Det var länge tight i toppen, men nu har vi fått en liten lucka ner till lag fyra. Vi inser att det kommer att krävas väldigt många segrar för att vinna serien, men det har vi också kapacitet att göra, säger Anderberg.

Starten på det nya året har inneburit mängder av mål framåt och senast under söndagen bjöds det på målfest hemma på Bråhög inför ganska välfyllda läktare.

• Vi vill spela en offensiv innebandy och kan tänka oss att riskera lite mer för att skapa ännu fler målchanser framåt. Mot Burlöv lyckades vi inte kombinera detta och släppte in några bollar för mycket, men mot Munka var vi oerhört koncentrerade i 60 minuter. Inspring, speaker och härlig stämning på läktaren var som i gamla tider, avslutar Anderberg.

Herrarna hänger på i toppen
2023-11-28 09:22

Ett favorittippat Stanstad åkte till Kirseberg för bortamatch mot Malmö FBC under lördagen. Motståndarna, placerade sist i tabellen, hade så långt haft svårt att få med sig poäng trots många jämna matcher.

Inledningen blev både svängig och målrik, samtidigt som den följde ett mönster vad gällde gjorda mål: 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4.

När Patrik Nordgren gav Stanstad ledningen knappt fem minuter in i andra perioden, hölls också övertaget hela vägen in till seger 13-6.

Markus Ekholst (i slutet av andra perioden) och Lukas Mikola (i början av den tredje) såg med sina första mål för säsongen till att utgångsläget förbättrades inför slutkvarten.

Vi har i de flesta matcher haft någon spelare som gör extra många poäng och den här matchen var det Patrik Nordgren som noterades för fyra mål och två assist.

Närmast väntar Örkelljunga på hemmaplan 13:00 på söndag.