Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Malmhaug IBF
5 - 1
IBK Stanstad
Malmhaug IBF5 - 1IBK Stanstad

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 augusti, 13:45
Plats:Kulladals Sporthall
Serie:Skånemästerskapen Herrar Grupp 2   Tabell >>
Samling:12:30
Trupp:Albin Svensson
Alexander Johannisson
Andreas Forsberg
Christer Holst
Daniel Björkkvist
Daniel Persson
Felix Rasmussen
Filip Jörgensen
Filip Roséus
Joakim Rosqvist
Julius Hägg rosengren
Kevin Mattsson
Marcus Löthgren
Mikael Lundin
Oscar Öhman
Rasmus Larsson
Tobias Olsson
Första matchen för säsongen avklarad!
2018-08-12 11:01
Vi har fått en tuff grupp i skm , det har vi vetat på förhand. Med ett div 3(spelade i div 2 förra säsongen) och två div 2 lag. Men det var ändå ett otroligt taggat gäng som kom till kulladals idrottshall igår. Vi var 17 utespelare och 2 målvakter. Vi har sagt på förhand att vi ska se detta som träningsmatcher , och att vi ska träna på vårt försvar.

Period 1:
Vi börjar riktigt bra (håll ni i tanke att vi har 3,5 tim halltid med oss), vi håller våra positioner och vi pratar med varandra. Vi låter dom spela utanför vår box. Dom kom till avslut men dom som väl gick igenom var inget svårt för Jocke att ta. Vi började allt eftersom att perioden gick att ta för oss och försöka att etablera anfall. Vissa gick bättre än andra, och vi tog oss upp på deras planhalva , vi hade ett par vassa avslut men vi hotade riktigt aldrig. Malmhaug visade prov på varför dom spelar i högre division än och och fick till ett utsökt uppspel som avslutades med ett mål, vi bli plattfotade och den var otagbar för Jocke. Men vi kan ändå avsluta med flaggan i topp.

Period 2:
Efter första perioden så har vi insett att vi faktiskt kan komma till avslut , och vi kan hålla dom borta från vårt mål. Allt eftersom att perioden går så blir vi slarviga och övermodiga. Vi slår inte passarna ordentligt , och vi stöttar inte upp våra kamrater. Vi springer runt som en hönsgård och vi gör inte många rätt. Vi får ett PP till vår fördel , inte heller detta funkar riktigt. Men vi ska också tänka på att detta var vårt första för säsongen , och vi har bara haft två inomhus pass på oss att träna på dom. Malmhaug får fatt i bollen och där efter har vi svårt för att vinna tillbaka den. Men vi spelar av vårt PP och dom blir fulltaliga igen. Efter att vi tagit en time out , och fått ett uppvaknade. Så börjar vi hitta tillbaka till vårt igen , men en periodpaus har sällan varit så välkommen som denna var.

Period 3:
Nu har vi vaknat , och insett att vi faktiskt måste göra det som vi har pratat om. På träningarna och i omklädningsrummet. Vi hittar tillbaka till att jobba för varandra. Vi stöttar upp och gör de ordentligt , har bra passningar och vi börjar stiga upp lite i banan. Malmhaug är ju det vassare laget och leder med 4-0, men vi sa i omklädningsrummet att ett mål ska vi faktiskt kunna göra , vi har ju haft en del avslut men som deras målvakt räddat. Men så tillslut , i PP så kliver ett av våra nyförvärv fram Rasmus Larsson och bågar in får till ett kanonskott och det var mål. Aldrig har väl ett mål varit så skönt som detta. Efter detta så lyckas malmhaug lätt rulla in 5-1 då vi drar på oss inte bara en utan TVÅ utvisningar i samma minut , och spelar 4-3(ja dom hade också en utvisad). Lite snabbt rull och en väl placerad spelare på vår vänsterkant så var mål oundvikligt. 

3 plus 
+ Målvakts insatsen stabil och trygg
+ Vågar rulla enkelt
+ Time outen 

3 Minus
- Onödiga Utvisningar
- Lite farliga avslut
- Långa byten
 

<< Tillbaka

 
 
Sponsorer