SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
P08/09

Vinnare av Rungsted Floorball Cup 2023
2023-09-05 21:20

IK Stanstad P08/09 åkte över till Rungsted till helgen för att spela cup mot lite danska lag. Vi hade ingen aning om kvalitén vi skulle möte men målet sattes högt. Intressant med denna cupen var att man, vid utvisning, fick straff istället för att spela med en man mer. Vi hade tränat extra på straffar, både för våra skyttar och vår målvakts skull, och det skulle visa sig vara avgörande. 

 

På fredagskväll åkte vi buss över sundet tillsammans med P10/11, F08/09 & F10/11. Ett härligt gäng som verkligen visade i helgen att vi finns där för varandra. Publikstödet var fantastiskt.

 

Gruppspelet på lördagen gick bra. En oavgjord, två vinster och en förlust blev facit och det tog oss lätt till slutspel. Spelet blev bättre för varje match och killarna verkligen växte in i sina roller i laget och tog ansvar för vad varje person skulle göra. Om alla gör sitt jobb så blir vi starka tillsammans. 

 

På söndagen var det dags för slutspel. Tidigt på morgonen mötte vi Esbjerg Sharks i kvartsfinal, som vi slog ut i Gothia tidigare i år. En stabil insats av killarna gjorde att segern skrevs till 3-1.

 

Därefter var det dags för semifinal mot Alleröd Floorball, som hade vunnit den andra gruppen. Detta blev en otroligt jämn och tuff match. Men killarna höll ihop defensivt och spelade offensivt med finess och kämpaglöd. Vinst med 2-1 kändes verkligen välförtjänt. 

 

Finalen skulle sen spelas mot Benlöse Floorball Club, som vi spelade 2-2 mot i gruppspelet. Vi visste vad vi behövde göra. Jobba stenhårt och springa benen av oss. Verkligen göra jobbet. Vi har spelövertaget hela matchen men på något sätt lyckas de få in bollen tre gånger, lika många gånger som vi. Oavgjort efter full tid innebär straffavgörande i bäst av tre. Där visste vi att vi var förberedda. Vi visste att vi hade tre grymma skyttar och en grym målvakt. Vi sätter första. De sätter första. Vi sätter andra. De missar andra. Vi missar tredje. De missar tredje. 

 

Euforin efter detta är svår att begripa. Killarna har verkligen kämpat för detta och att äntligen få ett kvitto på att vi är på rätt spår känns fantastiskt. Att ta guld och lyfta pokalen är alltid ett kvitto på att man har gjort rätt och killarna gjorde verkligen allt rätt denna helgen. Killarna är så värda detta. All fysträning och sommarträning gav resultat. Vi springer mer och orkar mer. Säsongen har precis börjat och vi har visat att vi är ett lag att se upp för. Nu kör vi!


Nyhetsarkiv
Vinst i hemmapremiären2023-10-10 21:04
Vinst hemma med bra spel2023-01-31 12:05
Härlig söndagsmatch2022-12-11 16:46
Hemmapremiär2022-10-11 20:36
FCH Cup 2022-09-18 08:43
 
Sponsorer