SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
F08/09

De senaste matcherna - tufft men även stora framsteg
2022-12-10 15:15
Foto Josefin Norlander och Patrik Palm

Hej på er! 

Det var ett tag sedan vi skickade ut lite info. Vi får passa på att tacka våra motståndare för alla matcher som har spelats sedan sist. Det har varit tufft men samtidig har vi lärt oss mycket. 

 

Bingolotter

Tack för att ni hjälper till att sälja bingolotter. Det är alltid superbra att ha pengar i lagkassan och det förenklar för oss ledare väldigt mycket. 

 

De senaste matcherna - stora framsteg

Vi har spelat många matcher de senaste veckorna och bortsätt från matchen mot Malmö FBC så har det varit vädligt spännande och jämna matcher. Vi vill alltid vinna så klart men det är minst lika viktigt att titta på prestation. Gör vi, både tränare och spelare, vårt bästa?
Så vi hjälps åt att blir bättre, både på match och träning? Det skall kännas bra när vi lämnar en match, oavsett vad som står på tavlan. Vi tränare tycker att tjejerna har gjort det bra även om det finns mer att ge.

 

Fokus - anfall och försvar.
Vi kanske inte har fått resultaten med oss i många matcher har vi har tränat på några få punkter:

Anfall - se till att möta boll så att vi kan spela oss framåt. Se till att backarna alltid har ett passningalternativ.

Försvar - se till att hela laget hjälper till. "Dubbla" om så krävs, dvs Stanstadsanfallaren kan släppa sin back (tillfällig iallafall). 

 

Nu vill vi att tjejerna skall ta nästa steg och anfalla tillsammans. Det är lite för mycket soloräder även när vi kunde haft två-tre tjejer (eller varför inte alla fem?) som fyller på i anfallet. Vi vill också att vi skall lägga ännu mer energi på att alltid vilja ha boll och vinna tillbaka boll om vi har förlorat den men det blir bättre och bättre. 

 

Avslutningsvis är det viktigt att stötta våra tjejer så att de:

  • ha roligt (så klart) samtidigt som man kommer ner till träningen (och på match) motiverade och försöker göra sitt bästa. Alltid. 
  • Kom i tid! Framför allt till matcher! Det är rätt många matcher som flera av tjejerna har varit sena. Det blir en onödig stress för hela laget om tjejerna inte är på plats. Ni föräldrar måste hjälpa dem om ni vet att era döttrar tycker det är svårt att vara i tid. 

Viktor (Elise pappa) har redan skickat ut bilderna mot IBK Lund (fotograf Patrik Palm) men här kommer länken igen: https://ibklund.sportadmin.se/galleri/?ID=115046.


Som vanligt, har ni några frågor eller funderingar så kom till oss.

Rock on! Tränarna F08/09. 

 
Sponsorer