SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
Herr A

Skånemästerskap på hemmaplan
2023-09-15 09:03

Herrlaget kliver in i säsongens första hemmamatch med avancemang i sikte. I en DM-grupp, som efter Cimrishamns urdragning bara innehåller Örkelljunga och Åstorp som moståndare, gäller seger med två mål för att säkra gruppsegern. Säsongspremiären innebar oavgjort 5-5 borta mot Örkelljunga och i onsdags vann samma Örkelljunga mot söndagens motståndare, Åstorp, med uddamålet.

  • Vi spelade stundtals ganska bra, men motståndarna försvarade sig uppoffrande och var samtidigt effektiva när de fick sina lägen, säger Magnus Anderberg som är en av lagets tränare.

Efter avancemanget från division fyra har herrlaget varit igång med träningen i ungefär en månad. Efter söndagens DM-match väntar seriepremiär redan på fredag den 22/9.

  • Vi har kommit igång på ett bra sätt och många spelare på träniningarna, vilket gör att vi kan spela internmatch varje onsdag. Vi hoppas kunna fortsätta spela vår offensiva innebandy med drivkraften att göra många mål och då också vara beredda på att motståndarna kan få något läge extra per match. I längden tror vi dock att det ska betala sig, med offensiva ambitioner, säger Anderberg.

Truppen är stort sett intakt och prägeln är fortsatt väldigt lokal.

  • Det känns superkul att vi fått hem killar som är fostrade i klubben sedan innan. Det äldre gardet spelar inte för alltid och för att ha långsiktighet i herrsidan behöver vi vara många, åldermässigt utspridda och sen fylla på med våra yngre när de är redo, avslutar Magnus.

 

Matchen mot Åstorp spelas på Bråhögshallen 12:00 söndagen den 17/9.


Nyhetsarkiv
Storseger för herrlaget2023-10-19 09:03
 
Sponsorer