Det är väl förvisso främst när herrlaget har krigat högre upp i serierna som Broby Sporthall har gjort skäl för namnet "Skräckens Hus". Men icke desto mindre, damerna tog en ny stark trepoängare och bevakar fortsatt sin andraplats.

Tid: 15:00
Plats: Broby sim & Sporthall
Resultat: 1-7 (0-2, 0-1, 1-4)

En ny lång resa in i Skånes djupa skogar bjöd på en ny, skön trepoängare för vårt kära damlag.
Återigen ställdes vi mot en motståndare som vi inte visste så mycket om, förutom då deras resultat i tidigare matcher, b.l.a 4-4 mot Gårdarike och en knapp förlust mot Lugi, så visst var vi förberedda på en tuff kamp. Dessutom så vet vi av erfarenhet att många lag från den här delen av Skåne spelar ett fysiskt spel, och det skulle visa sig att även Göinge anammat detta.

Första perioden blir tät och tuff, och visst har vi rätt i vår analys att våra motståndare skulle lägga prio på det fysiska då det smäller rejält i nästan varje närkamp och det syns ganska tidigt i matchen vilken nivå domarna tänkt hålla  - nämligen den att inte använda pipan mer än i absoluta nödfall, och det är nog något hemmalaget ska vara glada över då våra tjejer allt som oftast inte bara har Göingespelare I ryggen utan även PÅ ryggen och då kan det vara lite tungt att försöka spela innebandy. Men vi rättade ganska snabbt in oss i ledet och tjejerna stod upp riktigt bra samtidigt som vi försökte få rull på bollen så att det skulle bli svårare för våra motståndare att utöva sin skogshuggarinnebandy. Samtidigt kan man inte klanka ner på Göinge som lag utan dom spelar efter sina förutsättningar och det gör dom faktiskt riktigt bra. Deras anfall går ofta ut att spela långt på tuffa starka anfallare och det var väl så dom lyckades skapa sina farligheter under dessa 60 min. Som väl är så gör vi periodens båda mål, och i en sådan här match är det givetvis extremt viktigt att ligga i förarsätet målmässigt för att inte ge motståndarna blodad tand så att dom krigar ännu mer, om det nu var möjligt.

Andra perioden står och väger och vi får inte riktigt till det som vi vill utan istället för att utnyttja helan banans längd och bredd gör vi det onödigt svårt för oss genom att trycka ihop laget och spela på alldeles för små ytor vilket gör det lite för enkelt för Göinge att försvara sig mot.
Dock lyckas vi ändå få hål på dem en gång i period två då Sara B gör ett av sina fyra mål den här matchen då hon med endast 27 sek kvar av perioden gör 3-0 och det målet var såklart mycket viktigt för oss. Nu kan vi gå in till sista perioden med en någorlunda stabil 3-0 ledning i ryggen vilket kändes riktigt skönt.

Lite nerv i matchen blir det ändå när Göringe reducerar till 1-3 2,45 in i sista, och har sen ytterligare några halvchanser till ytterligare kvittering och här agerar vi inte riktigt som vi ska göra utan vi stressar upp oss och nästan bjuder in Göinge i matchen. Efter c.a 10 min känner vi att något måste göras och går därför ner på två femmor och lyckligtvis får detta också nästan omedelbar effekt då vi 11,44 in i perioden dödar matchen då Emelie gör 4-1 och sen rinner det bara på och vi gör ytterligare tre mål innan matchen är slut. De två sista gör vi för vi förvisso de sista 22 sek. av matchen men de räknas ju också då en period spelas i 20 min.

Trots matchbilden så blev det ändå en ganska stabil seger. Hade kanske inte varit helt logiskt om vi INTE skulle vända hem med 3 pinnar, men samtidigt finns det lägen i matchen som skulle kunna ställa till det för oss, och det är möjligt att så hade skett i tidigare årgångar av Stanstad, men  inte i årets årgång som inte lämnar något åt slumpen utan ska vi förlora så ska det vara för att motståndarlager är bättre, och inte för att vi inte gör jobbet fullt ut.