Gemenskap - Stolthet - Tradition

Tuff period för Herr U
2013-12-18 12:36

Herr U tog inte chansen till serieledning!

Under de två-tre senaste veckorna har U-laget befunnit sig i en period med idel svåra och viktiga matcher. Först mötte vi Bjärred, som visat upp bra resultat och är spelskickliga, detta slutade med en vinst. Därefter tog vi emot favoriten Klagshamn i Bråhögshallen i ett enormt spännande toppmöte! Denna matchen slutade 4-4. Helgen därpå ledde vårt spelschema oss till ännu en direkt toppmatch, mot Åkarp,  där vi vid vinst skulle ta över serieledningen. Matchen var som väntat väldigt målsnål och jämn, men till slut fick vi se Åkarp dra det längsta strået, 3-2.

Jag har inte haft tid att återkoppla efter Klagshamn och är även relativt sent ute gentemot Åkarpsmatchen, därför kommer jag gå igenom de båda nu, med tankar, fakta och känslor kring dessa två veckor. Vi börjar med matchen mot Klagshamn.

Att välkomna Klagshamn till Bråhög var helt klart en av de större matcherna U-laget kan erbjuda denna säsongen. De är ett komplett lag som visade att de både kunde styra matchen, samt kontra effektivt. Vi visste redan inför matchen att detta skulle bli en av de största utmaningarna under säsongen som skulle kräva en felfri prestation för att erövra samtliga poäng. Enligt mitt minne hade matchen en karaktär där Klagshamn var snäppet starkare under de två första perioderna utan att för den delen dominera. Vi gjorde det vi vet att vi kan, lågt och säkert försvar med full fart i kontringarna. Men efter ungefär halva matchen leder gästande Klagshamn med 4-2 och verkar, av allt att döma, ha kontroll på tillställningen. Dock bjuder Klagshamn på en möjlighet i powerplay under slutskedet av andra perioden som Stanstad förvaltar på bästa sätt. Med 3-4 på resultattavlan och en period kvar gick de blå gossarna ut i Bråhögs katakomber med gott mod och en bestämd vilja att vända matchen. Denna viljan tog vi sedan ut på planen i den tredje perioden och kvitterade därefter följaktligen genom ”Micke” Andersson! Redan efter två minuter av tredje perioden var ställningen helt jämn och vi anade viss oro hos Klagshamn som tidigare under matchen agerat väldigt självsäkert. De började ge bort taktpinnen och sjönk längre ner i plan, rollerna var ombytta! Tyvärr lyckas vi inte förvalta det förbättrade spelet och matchen slutar 4-4.

Självklart är ett lag som har sikte på de två främsta positionerna aldrig nöjda med 1 pinne men just i denna matchen är det svårt att argumentera för en annan utgång. Klagshamn var duktiga, precis som vi förväntade oss, de var till och med bättre stundtals i de två inledande perioderna. Vi hade å andra sidan ett övertag under den tredje perioden, vilket gör att jag anser att inget av lagen kan vara allt för missnöjda med resultatet. En jämn och spännande match som vi ser fram emot att uppleva igen i vår!

Nu går vi över till matchen mot Åkarp som dessvärre slutade med en blytung förlust.

Åkarp är precis som Klagshamn ett topplag i årets upplaga av division 3. Dem har ett rutinerat gäng som vet exakt hur de ska utföra sina matcher. De spetsar detta med en grym målvakt och ett minst lika bra försvar som vårt egna. Alla dessa faktorer bidrog till de tankar som sa att matchen skulle bli målsnål. Inför matchen tippade ”Klingan” att resultatet skulle bli 3-2 åt något håll, mitt i prick alltså.

I grund och botten anser jag inte att Åkarp är ett lag med samma kvalité som varken Klagshamn eller Malmö IBF men detta till trots står vi som förlorare. Då måste man självklart fråga sig varför?

Är man på det humöret kan man skylla på en domare som inte verkade medveten om fördelsregeln, då detta berövade oss vårt första mål. Ett mål som till hundra procent skulle varit godkänt, även enligt domaren själv. Men denna ursäkten är alldeles för enkel, gnällig och missvisande.

Vi skulle kunna skylla på att vi saknade en av våra främsta poängspelare i Alexander Malmström, som i stort sett har en garanti på 1-2 poäng på match, vilket rent logiskt hade lett till poäng i denna matchen. Men ska verkligen ett lag som vill vara i toppen behöva förlita sig helt på enskilda spelare? Nej den ursäkten är inte heller helt vattentät. Alexander är viktigt och väldigt duktig men han saknades även mot Klagshamn.

Nej jag tycker att den enda anledningen vi kan skylla på är oss själva. Vi gör helt enkelt en sämre insats gentemot mötena med både Bjärred och Klagshamn, vi kommer aldrig upp i nivå. I min egen kedja är försvaret betydligt sämre än vanligt. I den annars så produktiva kedjan med Joel Nilsson i spetsen skapas inte samma vanliga tryck. På samtliga fronter gör vi en sämre insats vilket fullt logiskt leder till en förlust när vi möter ett lag som Åkarp. Det är en tung förlust, den betydde mycket för serien men även mycket för laget och vår vision. Nu gäller det att vi skakar av oss denna besvikelse och lyfter blickarna mot nästa match, för säsongen är lång. Vi kommer träffa både Klagshamn och Åkarp igen!

Förövrigt...

...Vi har gjort mål i 5 powerplay på raken! Jag kan inte säga att spelet varit lysande men så länge målen kommer har jag svårt att klaga allt för mycket.

...Jimmy ”Bullen” Johansson gjorde debut i U-laget mot Åkarp. Han kommer göra mycket gott för detta laget, utan tvekan.

...Mot Vellinge hoppas vi på en comeback från Malmström, tre poäng och mycket publik som hjälper oss tillbaka till vinnarstigen!