Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Match mot Ängelholm - 9 tappra utespelare och en fantastiskt kämpande målvakt...
2019-11-11 08:37
Uppvärming i Ängelholm. Foto: Josse Norlander
Hej på er!

Matchen mot Ängelholm blev så intensiv som vi trodde (tack för motståndet FBC Engelholm). Vi förlorade med 4-6 och Engholms sista mål kom när vi tog ut målvakten. Visst, det är alltid surt att förlora men det är viktigt att poängtera hur tjejerna tog sig an utmaningen att endast vara 9 utespelare och 1 målvakt. 

Några saker:
  • Vi ändrade i andra perioden från att spela presspel med 3 backar till att backa hem lite med 4 backar (och istället använda 3 forwards) för att spela lite mer energieffektivt. Väldigt nyttigt att lära sig och tjejerna gjorde det riktigt bra.
  • Inställningen - efter en ganska "låg" start på första perioden så knöt tjejerna näven och gav 110%. Vi var inte så långt i från att faktiskt komma i fatt och det är otroligt viktigt som lag att lära sig. 
  • Det är grymt mot tjejerna att spela med bara 9 utespelare, speciellt mot ett tekniskt duktigt lag som FBC Engelholm. 
  • Ta ut målvakten - vi hade ingen time-out kvar så vi fick göra det flygande och det är mycket svårare men vi gjorde ett försök. Vi får prata igenom det på träning så att tjejerna får lite tid att reflektera och fundera igenom hur vi, både tränare och spelare, skall göra det ännu bättre till nästa gång. 
Som vanligt är vi tränare stolta över våra tjejer som gjorde en bra match och vi har hittat några punkter som vi kan träna på för att bli ännu bättre. 

Dessutom tyckte vi det var roligt att Elsa var med oss på bänken och hjälpte oss att coacha. 

Tjejer i F04/05 - you rock!

/Tränarna

Nyhetsarkiv
Match mot Höllviken...2020-03-05 21:08
SSL match i Helsingborg2019-10-29 11:24
 
Sponsorer