Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

De senaste matcherna (vi är på rätt väg) plus lite Gothia
2019-12-16 11:18

Yo tjejer och alla supporters till Stanstad F04/05!


De senaste matcherna - på rätt väg...

Vi har spelat tre matcher sedan senaste inlägget. Förlust mot Bjärred och oavgjort mot både Lomma/Hofterup och Malmö (vi tackar för ett tuff och intensivt motstånd från alla tre lag). Det är inte lätt att vara objektiv när det gäller matcherna men vi upplever det som vi får kämpa otroligt hårt för varje poäng och många gånger känns det som vi har lite “stolpe ut”. Sett till hur vi spelade matcherna så tycker vi att tjejerna spelar riktigt bra innebandy men att vi straffas hårt för våra misstag. Krasst sett gör vi det lite för enkelt för motståndarna vid några tillfällen men med lite mer trafik framför vårt motståndarens mål och några andra justeringar så kommer det blir riktigt bra. 


Lite reflektion av höstens matcher. 

En sak är resultatet (vi vill ju alla vinna) som kanske inte helt har gått vår väg men sett till hur tjejerna spelar och genomför matcherna så tycker vi att tjejerna spelar riktigt bra innebandy. Några saker som vi har sett:


  1. Inställningen - vi har legat under i många matcher och har ändå kämpat i fatt. Tjejer peppar varandra till 110% och med den inställningen så kommer vi gått långt hur långt som helst. Det är fantastiskt roligt att se.

  2. Spelet - vi börjar hitta mer rätt i vad som är “vårt spel”. Vi kommer fortsätta spela 2-1-2 men vi har gjort några justeringar. Vi vill vara lite mer “street smart”, dvs pressa som vi brukar men också falla tillbaka när motståndaren är rättvänd. Vi är inte så många spelare i vårt lag och det är viktigt att de orkar spela en hel match. 

  3. Äga bollen - vi vill gärna föra matchen och ha bollinnehav. Vi lyckas inte varje period men för att tjejerna skall utvecklas som innebandyspelare så vill vi gärna ha mycket bollinnehav och spela oss ur varje situation. Vi tror det är det bästa och mest utvecklande för tjejerna långsiktigt.  

  4. Fysiska motståndare - de allra flesta lagen är väldigt fysiska. Vi kanske låg på övre skalan förra säsongen men våra motståndare är “ifatt” när det gäller det fysiska spelet. Våra tjejer står upp på ett bra sätt men i tidigare säsonger så har det varit mycket snack om att Stanstad är väldigt fysiska. Vi skall fortsätta att stå upp och spela bra och tuff innebandy men det är en stor skillnad från andra säsonger. 


Gothia närmare sig - några tankar kring äta, sova och vila…

Gothia närmar sig med stormsteg. Vi ser alla fram emot att få spela matcher mot en spännande grupp och det skall bli riktigt roligt att spela uppe i Göteborg. 


Vi tränare vill verkligen poängtera att det är viktigt att tjejerna tar hand om sig både före, under och efter matcherna Gothia. Det kommer vara mycket tufft schema och många intensiva matcher. I G14 finns det inga lätta matcher. Vi har köpt “näringslösning” (inte energidrycker) som vi använde under förra Gothia till tjejerna. Både under match och efter match så att tjejerna återhämtar sig snabbare. Vi kommer också trycka mycket hårdare på att äta rätt, vila mellan matcherna och sova mycket. Det ni som föräldrar kan hjälpa oss med är att informera om det är något som vi skall hjälpa till med att fixa i matväg, tex om det finns allergier eller annan typ av specialkost som kan behövas. 


Vi ser fram emot Gothia jättemycket. Tjejerna känns mycket mer enade i år och fokuserade på själva innebandyn så det kommer bli ett riktigt bra tillfälle för oss att spela ihop oss som lag och ta stora steg framåt.


Tjejer i F04/05 - you rock!


TränarnaNyhetsarkiv
Match mot Höllviken...2020-03-05 21:08
SSL match i Helsingborg2019-10-29 11:24
 
Sponsorer