Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Några reflektioner från Gothia
2020-01-09 15:52
Foto från J.Nilsson och J.Losell

Så här några dagar efter Gothia så är det dags att reflektera lite på årets insats. Vi får passa på att gratulera alla lag till en härlig insats och lite extra till flickor F06/07 som gick hela vägen till B-final. 


Här kommer lite från oss tränare:


  1. Inställningen

Även om de två första matcherna blev något av en chock för oss så tycker vi att tjejerna, sett till hela Gothia, har visat en mycket proffsig attityd. De äter, sover och vilar enligt vårt schema. De stöttar varandra och är väldigt enkla att ha att göra med. De vill ge laget bästa möjliga förutsättningar vilket känns roligt för oss tränare. 


  1. Tuff grupp

Vi vill vinna matcher så klart men lika viktigt är att vi spela utmanande matcher som gör att vi som lag (och individ) tar nästa steg i utvecklingen. Vår grupp i Gothia var mycket tuff och efter varje match så fick ett antal frågor som vi behövde fundera på. Våra motståndare utmanade oss i varenda duell och det kommer hjälpa oss att blir bättre. Vi har, till exempel, testat lite olika backpar och ändrat lite i kedjorna. Vi har till och med spelat framgångsrikt 2-2-1 i en period och fick bekräftat att vi kan spela väldigt defensivt. Vi vill gå långt och vinna varje match men vi måste ändå ta åt oss att vi, tillsammans med det Tjeckiska laget, var det enda laget som tog poäng mot  Älvstranden som vann A-slutspelet. 


  1. 7 matcher och 2 kedjor

Att spela med bara 10 utespelare och två målvakter är så klart tufft ju längre turneringen varar. Vårt lags kapacitet när vi är så få tjejer ligger nog någonstans vid 6-7 matcher. Vi upplevde att tjejerna, med all rätt, var helt slut i vår sista match. 


  1. Praktiska arrangemang

Så här med facit i hand så var det förmodligen inte idealt att åka iväg 04.45 med tonårsbrudar och spela match hela dagen. Vi kommer förmodligen hitta andra lösningar nästa gång. 


  1. Fantastisk uppbackning från föräldrarna (som vanligt)

Vi är väldigt tacksamma att få ett sådant härligt stöd från alla runt laget. Det underlättar otroligt mycket och hjälper oss tränare väldigt mycket. 


Vi kan bara konstatera att det är väldigt roligt att träna detta laget. Vi skrattar (och gråter ibland) tillsammans med tjejerna. Vi får hjälp med att utbilda oss i sociala medier (japp, en av Jonasarna gjorde sin första Instagram Story på tåget hem) och massa annat. Luftmadrass, hårspray och tvättlinor är ju trevligt men lite skönt var det allt att sova i sin egen säng när vi väl kom tillbaka. 


Tjejer i F04/05 - you rock!


Håkan, Jonas, Jonas och JonasNyhetsarkiv
Match mot Höllviken...2020-03-05 21:08
SSL match i Helsingborg2019-10-29 11:24
 
Sponsorer