Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Match mot Lönsboda - bra jobbat!
2020-02-03 12:45
Foto - J.Nilsson
Det var dags för hemmamatch mot Lönsboda. Vi har alltid spelat jämna och tuffa matcher mot Lönsboda och vi får tacka för ett bra motstånd även denna gång.

Vi tränare upplevde att vi fokuserade mer på vårt eget spel än att lägga mycket energi på att "stå upp fysiskt" denna gång även om det var tuffa tag från båda lag emellanåt. På så sätt var det enklare att hålla sig till vår matchplan och hålla bollen inom laget. Vi har alltid gillat att spela press-spel och högt tempo. Det är bra men tjejerna är inne i en fas att lära sig att vårda bollen mer och spela runt. Vi behöver behärska många olika typer av spel för att ta nästa steg. Det är inte tjejernas första instinkt (att ta det lugnt och spela runt bollen) eftersom vi har så länge spelat ett högt press-spel men vi tränare tycker att det fungerade väldigt bra att växla mellan press-spel och vårda bollen i matchen mot Lönsboda. 

Vi spelade en hel del PowerPlays. Powerplay är en utmärkt möjlighet att göra mål men även ett bra sätt att trötta ut våra motståndare. Framför allt om vi leder med några mål så är det lika viktigt att hålla igång bollen och spara på krafterna. Vi kan alltid bli bättre så klart och kommer fortsätta att göra små justeringar till våra två powerplay-uppställningar. Vi tycker det är bra att vi har alla tio utespelare med i powerplay och hjälper dem att hitta rätt roll i själva PP-spelet. 

Nästa match är hemma mot serieledarna Engelholm. Vi har ju spelat många spännande matcher mot dem och senast så drog Engelholm det längsta strået och vann uppe i Ängelholm. 

Som vanligt, stanstad-tjejerna! You rock!

/Tränarna

Nyhetsarkiv
Match mot Höllviken...2020-03-05 21:08
SSL match i Helsingborg2019-10-29 11:24
 
Sponsorer