Match mot FBC Engelholm - äntligen!
2020-02-07 07:03
Foto: P. Lilja, S. Gauffin, M. Norlander, J. Norlander
Hej på er alla!

Stort tack till FBC Engelholm som körde ner på en torsdag till Staffanstorp och för en intensiv och spännande match. Det är alltid väldigt roliga matcher mot Engelholm som är ett spelskickligt lag som sätter alla delar av vårt lag på prov. Vi skall alltid mäta insats, inte resultat, men vi tycker det är så klart skönt att se att vi kan faktiskt vinna mot Engelholm.

Förutom att alla tjejerna var riktigt riktigt grymma igår så funderade vi tränare lite på de senaste matcherna. Vi upplever att alla motgångar och förluster har hjälpt oss att träna på det som vi behärskar minst. Vi tänker kanske inte så mycket på resultatet i matcherna utan snarare hur vi spelar. Tjejerna hjälper varandra på ett bättre sätt och pratar mer. Vi tjatar ju fortfarande lite om back-checking då och då men det står nog tjejerna ut med. Det finns massvis kvar att lära för våra tjejer så klart men det känns som tjejerna har tagit ett kliv rent spelmässigt.

1. Vi håller bollen inom laget på ett bättre sätt (även om Engelholm gjorde det väldigt stressigt för oss)
2. Vi håller humöret uppe trots att vi ligger under.
3. Laget rör sig bättre i anfall så att vi slipper att "bara dumpa bollen" (även om det kan vara ett alldeles utmärkt alternativ ibland).
4. Tjejerna försvarar sig riktigt riktigt bra.
5. Och massa annat så klart...

Vi får passa på att tacka föräldrarna som drog igång en tillfällig kiosk och som alltid stöttar oss i vått och torrt! Ni är grymma!

Rock on

Tränarna