Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Match mot Höllviken - grymt jobbat av alla (speciellt våra F06/07)
2020-02-10 06:49
Foto - J.Nilsson
Stort tack till Höllviken för matchen! Vi har spelat många matcher mot varandra genom åren och det är alltid roligt och utvecklande att mötas. 

Vi skall också skicka många high-fives till våra grymma F06/07 som var med oss. Vi hade planerat spela en ren F06/07 kedja så att vi för en gångs skulle kunde spela med tre hela kedjor. Det lyckades vi nästan med, men några sjuka spelare gjorde att vi fick rotera runt lite (krya på er, Nelly och Elsa!). Det var riktigt roligt att se hur våra F06/07 tog för sig i en serie där många av våra motståndares lag i huvudsak är tjejer födda 2004. Vi valde också spela 2-1-2 som spelsystem även för F06/07 eftersom våra centrar dubblade i deras kedja, vilket gick som en glans för vår yngre tjejer som normalt sätt spelar 2-2-1. 

Matchen då?
Anfallsmässigt så tar tjejerna kliv framåt hela tiden. Vi har pratat om att ta fler avslut (vid rätt tillfälle) och då kommer målen. Vi skjuter mer på mål och tar fler avslut och att det är fler spelare som vågar ta avslut. Det är också fler spelare iblandade (assist, dra på sig markering, löpningar utan boll, etc...) i de flesta målen vilket är viktigt så klart. 

Försvarsmässigt så blev det stundtals lite rörigt i första perioden. Vi pratade om det som behövdes förändras och tjejerna rättade till det direkt i andra perioden. Som ett resultat blev det också tuffare och tuffare ju längre matchen gick och det blev väldigt fysiskt i slutet på andra perioden. Vi tog ett beslut i andra pausen att gå ner på två kedjor för att inte riskera skador på våra yngre spelare men alla spelade även i tredje perioden (vi bytte man-man på vissa positioner). 

Vi har spelat tre matcher på lite mer än en vecka, så det har varit intensivt men vi tränare är supernöjda med tjejerna. Visst, det är alltid lätt att skriva det efter tre segrar men det handlar mycket mer om hur tjejerna spelar matcherna än något annat. Vi har skrivit det tidigare, men sätt de peppar varandra och kör järnet oavsett vad det står på resultattavlan är något som vi är lite extra glada för. Det är kanske något speciellt i den där skolmaten som vi äter uppe i Göteborg som gör att vi kommer starkare tillbaka som lag? Vem vet... 

Tjejer i F04/05 och F06/07 - you rock!
Nyhetsarkiv
Match mot Höllviken...2020-03-05 21:08
SSL match i Helsingborg2019-10-29 11:24
 
Sponsorer