IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition

Stanstad F99 - 3:a i Sverige!
2014-03-08 18:00

För en vecka sedan åkte F99 till Växjö för att göra upp om SM-medaljerna i slutspelet av Newbody Cup (inofficiella SM för 13-15 åringar). Här kommer en sammanfattning av äventyret!

Vägen fram till slutspelet inleddes på hemmaplan i Steg 1 där vi mötte Malmö FBC och FBC Engelholm. Efter en lite darrig start så tog vi två klara segrar, 5-3 respektive 5-0 och var därmed klara för Steg 2.

Steg 2 visade sig bli en repris från förra året, både i gruppindelningen, men även i slutställningen. Vi mötte Warberg, Vöikers och Sportlife Kungälv och precis som förra säsongen blev vi 2:a i gruppen bakom Vöikers. Spelmässigt gör vi en bra prestation, framförallt i matchen mot Vöikers, men tyvärr har vi inte det lilla extra flytet och får kriga för varje mål. Resultaten var två segrar, 1-0 samt 2-1 och en förlust med 1-4, mot vad som senare skulle visa sig vara SM-vinnarna, Vöikers.

I och med detta var vi kvalificerade för slutspelet i Växjö där de 8:a bästa lagen skulle mötas. Ett gäng taggade och förväntansfulla tjejer samlades på lördagsmorgonen i Fortnox Arena.

Kvartsfinalen – Stenhagens KK

Laget jobbar sig tillbaka från ett 0-2 underläge i paus där vi i första perioden spelat ängsligt och inte alls kommit upp i normal kapacitet. Efter paus tar våra tjejer över matchen och visar upp en fantastisk moral när man först reducerar och sedan kvitterar med ynka 15 sekunder kvar. Sudden death följer och efter knappt 2 min avgör vi matchen och stora glädjescener utbryter. Stanstad F99 klara för SM-semifinal!!

Semifinalen – Trosa Edanö IBK
Om vi hade marginalerna med oss i kvartsfinalen så hade vi dem emot oss i semifinalen… Vi har spelövertaget och skapar mängder med chanser matchen igenom, men bollen vill inte in. Trosa tar ledningen med 0-1 på ett frislag och sedan blir det en jakt på mål för vår del. Kvitteringen kommer också med några minuter kvar, men närmre kommer vi inte på resultattavlan. 10 minuter mållös sudden och straffläggning följer där vi tyvärr drar det kortaste strået. Bittert, men bara att ta nya tag till bronsmatchen!

Match om 3:e pris – Täby FC
Motståndarna, som hade ett brons från förra året att försvara, inledde matchen bäst. Redan efter 25 sek hade Täby gjort 0-1. Tjejerna biter ihop efter denna kalldusch och jobbar sig in i matchen. Några minuter senare har vi kvitterat, men just i detta skede av matchen får vi hårt tryck emot oss av ett spelskickligt Täby. Innan perioden är slut har Täby hunnit göra 1-2 och vi ännu en gång kvitterat, 2-2. Ett par minuter in i andra och sista perioden får vi två sköna mål, som vänder matchbilden till vår fördel. Tjejerna börjar spela ut och självförtroendet lyser om laget. Matchen slutar 6-3 till oss och därmed är Stanstad F99 3:e bäst i Sverige!

Vi ledare är fantastiskt stolta över det jobb som varenda tjej i Stanstad F99 lägger ner på alla träningar och matcher för att utvecklas och hela tiden ta nästa steg. Ni är seriösa, målmedvetna och brinner för er innebandy samtidigt som vi alltid har himla kul tillsammans!

Tack även till våra supportrar som stöttar laget i vått och torrt!

2023-12-20 16:19
Rungsted cup 20232023-09-02 07:20
GLAD SOMMAR2023-07-20 20:27
Ungdomssidan Växer ! 2022-06-29 19:25
Gräsroten ! 2022-06-29 19:06
Interncupen 14 maj 20222022-05-13 14:38
Vilka damer vi har!2022-05-07 19:30
Interncupen2022-04-22 12:59