Gemenskap - Stolthet - Tradition

Tvåsiffrigt mot Emmaljunga
2013-11-27 11:40
Emmaljunga GOIF - IK Stanstad Dam A
Damerna tog en stabil bortaseger mot för laget på förhand okända Emmaljunga, 11-5 skrevs siffrorna till och man befäste därmed sina andraplats i tabellen.

Grupp: Dam A
Datum: 2013-11-10
Tid: 15:00
Plats: Vittsjö Idrottshall
Resultat: 5-11 (2-4, 1-4, 2-3)

Det blev en någorlunda övertygande seger på bortaplan mot för oss okända Emmaljunga där segersiffrorna till slut skrevs till 11-5 i Stanstadfavör. En match med blandade känslor så här efteråt. 11 mål framåt är såklart med beröm godkänt, men 5 mål i baken är vi definitivt inte nöjda med, famförallt inte sättet som flertalet av målen kom till på.

Vi visste som sagt inget om våra motståndare på förhand så vi skulle vara förberedda både på det ena och det andra helt enkelt. Det visar sig att Emmaljunga har bestämt sig för att spela med hög press direkt vid första tekning men det tycker jag inte vållar oss några större problem direkt utan vi löser det hyfsat bra. Nu tar förvisso Emmaljunga ledningen redan 3,38 in i matchen, men det vill jag inte påstå är en frukt av den höga pressen utan mer svagt, passivt spel från vår sida. Vi tar sen tag i sakerna betydligt bättre och replikerar ganska omgående och gör här 3 mål mellan tiden 5,16 och 8,42. 14.37 ökar vi sen på till 4-1 och med c.a 50 sek kvar av perioden reducerar sen Emmaljunga till 2-4, som också blir periodsiffrorna.

Trots ledning med 4-2 efter första är vi långt ifrån nöjda med vårt spel. Anfallsspelet sitter någorlunda bra, men i försvarsspelet agerar vi alldeles för tamt rakt över och det måste vi komma tillrätta med.

Period två vinner vi med 4-1 och matchavgörande blir i inledningen an perioden, närmare bestämt då klockan står på 3,42 då vi gör 5-2 och endast 11 sek. efter då vi gör 6-2.
Kort därefter reducerar förvisso Emmaljunga men efter ytterligare två mål av oss i perioden är ställningen 3-8 efter två perioder, och detta ska vi bara inte tappa i sista.

Även om Emmaljunga tillåts göra 4-8 redan 34 sek in i sista perioden så är det aldrig någon fara på taket och då matchen är slut har vi alltså 5-11 på tavlan.

Som sagt - 11 mål framåt är helt ok, men 5 insläppta är definitivt inte bra i en match som denna där jag tycker att vi utan tvekan är det klart bättre laget. Vi faller tillbaka i gamla synder i vårt försvarsspel där vi lämnar allt för stora ytor till våra motståndare i egen zon och det får såklart inte hända. Att det händer vid några enstaka tillfällen under en match kan man kanske köpa, men inte då det händer gång på gång på gång. Det kommer vi definitivt inte ha råd med då motståndet blir tuffare. Nu är jag inte speciellt orolig för att det ska upprepas utan vi har snackat igenom detta, fått oss en ordentlig väckarklocka och jobbar nu vidare för att undvika detta i fortsättningen. Vi får heller inte glömma att 11 mål framåt som sagt är bra alla dagar i veckan och vi kan ju lite snällt konstatera att i denna match var det anfallsspelet som hamnade i fokus och inte försvarsspelet. Till kommande matcher är det både anfalls OCH försvarsspel som hamnar i fokus.

Nästa match är nu på söndag då det är säsongens första Supersöndag i Bråhögshallen då Gårdarike kommer på besök för att försöka stjäla tre poäng av oss, och det är inget som vi har några planer på att låta dom lyckas med.