IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition

Uddamålsförlust i derbyt mot SödraDal
2013-12-18 12:28
Höstens andra derby mot SödraDal slutade med uddamålsförlust efter en tight och målsnål, men samtidigt välspelad match. SödraDal drog det längsta strået efter sitt avgörande 4-3 med lite mindre än fyra minuter kvar av matchen.

IK SödraDal - IK Stanstad (0-0, 3-3, 1-0)
En annan match, en annan säsong - då vinner vi den här matchen. Inte för att vi är bättre än SödraDal, matchen är att betrakta som helt jämn, utan för att det är vi som är lite hungrigare, vi som sliter lite mer för varje millimeter, vi som i någon mening har lite mindre att förlora. Men det vill sig inte. Vi tvingas upprepa våra ord sen tidigare matcher, bra prestation och många positiva bitar att ta med sig, poängen tog dock SödraDal hand om.

Första perioden
Tre hela femmor minus en högerforward tar sig an första perioden på bästa sätt, SödraDal har en extremt farlig förstafemma mot vilka vi matchar en andrafemma med defensiv spetskompetens i Gustaf Berg och Henrik Lind. Just här blir det mycket försvarsspel men på ett väldigt koncentrerat och stabilt sätt. Förstakedjan har både bollinnehav och farliga chanser där backparet med Robin Hellberg och Pontus Alm står för mycket bolltrygghet. Tredjekedjan med Martin Nilsson, Christian Freij och bröderna Enulf plus en rullande högerforward går mycket mot SödraDals tredjekedja och har en ganska jämn matchbild när man är inne. Spelmässigt är perioden jämn och intensiv men slutar mållös, dock vinner SödraDal i ramträffar med 2-1.

Andra perioden
Vi har en av våra bättre perioder bakom oss och känner att vi är på väg helt rätt in i den här matchen, det blir dock SödraDal som spräcker nollan först efter 6.34. Kort därefter får Martin Nilsson med sig en utvisning på en SödraDalare och vi får chansen i PP, kvitteringen kommer omgående och det ger oss en förstärkt känsla av att den här dagen kommer vi att göra livet surt för tabellfemman. Sedan har vi dock vår sämsta period i matchen och SödraDals poängspelare är inte sena att utnyttja detta till både 2 och 3-1. När vi reser oss och tar tag i matchen igen spelmässigt är det så otroligt viktigt att ha en Daniel Bevréus som levererar, och det hade vi idag. 2-3 är ett höstlöv i en spelvändning men 3-3 är något helt annat - lös boll ner i hörnan som Bevan precis är först på, sedan brottar han sig upp längs sargen med två motståndare på ryggen, håller klubban i högerhanden som rightare(!) och får lite utrymme att lossa dragskottet på. Den sitter naturligtvis i första krysset och man kan bara konstatera att han är en karaktär den gode Bevan. 3-3 inför sista.

Tredje perioden
Matchbilden är fortsatt jämn, kanske med lite större tonvikt på försvarsspelet än tidigare. Dock inte utan att det skapas chanser åt båda håll. Det blir dock Niclas Gustavsson som avgör med mindre än fyra minuter kvar. Därefter blir det en kamp för att trycka in kvitteringen men mer än något annat hamnar domarna i fokus efter några mindre lyckade beslut, SödraDal försvarar sig också väldigt väl de sista minuterna. Slutresultat 4-3. Tungt.

* Den här matchen hade kunnat sluta hur som helst och det känns såklart surt och lite typiskt att vi förlorar. Men samtidigt, SödraDal är ett riktigt bra lag som har förtjänat sin plats i tabellen, bland annat genom att vinna ett antal jämna matcher - vi måste fortsätta tro på vår förmåga och med tiden vinna över marginaler på vår sida.

* Christian Freij spelade flitigt i två perioder och det känns som att han har gjort det ett tag - stabil och till synes opåverkad av att det är en ny och högre nivå, gott.

* Det nämndes efter Lönsboda, Jacob Niléhn Larsen börjar se ut att vara i slag, men det är fler som ser allt bättre ut fysiskt och i spelet - Henrik Lind och Gustaf Berg är två andra exempel.

* Fyra matcher mot SödraDal de senaste säsongerna, tre segrar för SödraDal varav en i förlängning, det svider.

* Landskrona hemma den 21:e, sista matchen innan jul och en stor utmaning - men den är vi beredda att ta oss an.

2023-12-20 16:19
Rungsted cup 20232023-09-02 07:20
GLAD SOMMAR2023-07-20 20:27
Ungdomssidan Växer ! 2022-06-29 19:25
Gräsroten ! 2022-06-29 19:06
Interncupen 14 maj 20222022-05-13 14:38
Vilka damer vi har!2022-05-07 19:30
Interncupen2022-04-22 12:59