IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition

Stabil trepoängare mot Malmhaug KFUM
2014-01-27 15:31
Damerna befäste ytterligare sitt grepp om andraplatsen när man bortabesegrade trean Malmhaug KFUM med 7-2. Kvalplatsen börjar se ut att vara i trygga händer men för att nå förstaplatsen krävs till att börja med seger i nästa match mot Munka-Ljungby.

Malmhaug KFUM IBK - IK Stanstad Dam A

Grupp: Dam A
Datum: 2014-01-19
Tid: 13:30
Plats: Kulladals Sporthall
Resultat: 2-7 (2-3, 0-1, 0-3)

Det blev en skön och någorlunda stabil seger i den på förhand tuffa bortamatchen mot toppkonkurrenten Malmhaug KFUM där segersiffrorna skrevs till 7-2. Ser man till tabelläget där M.haug på tredje plats låg fyra poäng bakom oss på andraplatsen innan match så kan man ju lätt dra slutsatsen att det var en väldigt viktig seger för oss.

Första perioden är vår helt klart sämsta i matchen där vi agerar alldeles för omständigt och sätter oss själv i alldeles för svåra situationer och detta är Malmhaug inte sena att utnyttja då dom gör två mål i perioden men som väl är så är inte heller vi helt oävna framåt då vi själv gör tre, och just det är väl det enda som är bra med period 1. Sista 5 min bjuder på rena svängdörrs-innebandyn då det tot. görs fyra mål men som väl är så är det vi som gör tre av dessa.

Andra perioden bjuder endast på ett mål och det är återigen vi som gör det. Vi har nu jobbat in oss i matchen betydligt mer än i första perioden och det är helt klart vi som har kommandot i matchen. M.haug står dock upp bra och kommer i en del farliga spelvändningar som väl är inte resulterar i något mål från deras sida. Vi skapar också ganska många riktigt heta chanser men en blandning av dålig effektivitet och en bra motståndarmålvakt gör vi som sagt bara ett mål i period 2.

Sista perioden vinner vi med 3-0 och åter igen är vi riktigt starka här. Vi har nu tagit över matchen fullständigt och det är nästan så det känns att "endast" tre mål i sista var lite i underkant. Vi spelar ett riktigt bra försvarsspel samtidigt som anfallsspelet sitter som en smäck och det såg stundtals VÄLDIGT trevligt ut.

Totalt sett en solid insats från vår sida mot ett M.haug som var betydligt bättre denna gång än då vi mötte dem hemma. Dessutom trevligt att möta ett lag som försöker SPELA innebandy och inte bara går ut för att låsa/hålla fast/klättra på ryggen på motståndaren. Det blir lite roligare sport så här...

Utöver segern fanns det lite extra att glädjas över en dag som denna: Emelies poängform håller i sig med tre nya poäng idag i form av tre mål, Fem poäng från Nina i form av fem assists, Elin i målet gör en riktigt bra match och räddar oss några gånger, framför allt i period två, med stabilt målvaktsspel och sist men inte minst ungtuppen Elaine som idag fick chansen i andrakedjan och man kan väl utan tvekan säga att hon verkligen tog den och agerade med stort självförtroende och pondus matchen igenom. Riktigt kul att se!