SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
F08/09

IK Stanstad F08/09

Är du sugen på att spela innebandy, och är född 2008/2009, kontakta någon av ledarna. 

 

Träningstid 23/24:

Tisdagar   kl.19:30-21:00 Bråhögshallen 
Torsdagar kl.16:30-18:00 Bråhögshallen
 
Kontaktperson: Patrik Norlander 0707541698     patriknorlander@hotmail.com
 
 
Gothia 2024 - tack för denna gång.
2024-01-07 08:12
Foto - J.Norlander

Gothia 2024 - Stanstad F08/09

 

Spelmässigt

Well, det är ju kanske ingen hemlighet att vi måste göra mer mål framåt. Det räcker inte med 3 mål sett till hela turneringen. Det är ju något vi får ta med oss. Däremot tycker vi att vi har hittat nya lösningar på det här på Gothia. Vi har testat att spela bollar mer på djupet som vi inte har gjort tidigare. Det kanske inte gav så mycket resultat denna gången men om vi använder det när det passar så kommer vi göra mer mål när tillfället är rätt. Vi har också haft spelare som bytt position flera gånger och på flera positioner under Gothia. Det är kul och se. Både att de spelarna vågar göra det men också att de andra spelarna hjälper till att stötta dem. Vi har också lärt oss vikten av att aldrig ge upp. Att visa hur mycket resultat det faktiskt ger när vi fullföljer till 100%. I ärlighetens namn kanske det var lite si och så men det i de två första matcherna men i B-slutspelet gick tjejerna in i varje närkamp och i varje duell. Innebandy är en fysisk sport och närkampsspelet är en viktig pusselbit.

 

Vi sa till tjejerna - så länge man inte vinner finalen så slutar alltid Gothia med en besvikelse. Det är ju kanske sant för stunden men det gäller att reflektera och ta ett steg tillbaka. Vi är allt annat än besvikna på insatsen. Tvärtom. Vi är superstolta över tjejerna. Och de skall vara det med. Att vara här på Gothia motsvarar säkert 2-3 månaders träningar när det gäller spelförståelse och matchspel. Lätt. 

 

Sanna och Amina - våra bonustränare. 

Tack till Sanna (Sam/tränare Flickor A) och Anima (Flickor A/Dam) som har varit en del av tränarna här under Gothia. Ni har stöttat och peppat tjejerna på ett alldeles utmärkt sätt. Ni kan ge våra tjejer feedback på ett helt annat sätt än vad vi kan. När det gäller tränarna så gillar vi hur ni utmanar och ger oss värdefull feedback. Det är något som kommer föra Flickor A truppen och Flickor 08/09 truppen närmare. Det kommer minska gapet mellan de två olika grupperna. Vi kan säkert hjälpa till och förbereda våra tjejer på ett bättre sätt i resten av säsongen. 

 

Laget då?

Jo, vi tränare tycker de har skött sig utmärkt. De håller tiderna (nästan alltid), de äter maten som serveras (nästan alltid), de släcker mobilerna när vi ber om det (nästan alltid) och vi upplever att de är här som ett lag. Det som kanske märks är att Stanstad-killarna har fått konkurrensen från andra klubbar. Inte trodde vi att vi skulle låna ut vår iPad för att “kolla på när Lomma-killarna spelar”. Nåja, det är väl bra på något sätt det med tänker vi. Så länge de faktiskt tittar på matchen så kanske de kan snappa upp ett och annat move som de sedan själv kan göra på plan. Om det är nu de som de kollar på… 

 

Så avslutningsvis, stort tack till alla tjejer och föräldrar. Det är alltid en förmån att få hänga med på cup med era tjejer. Vi (läs: Jonas Losell) gnäller om hårspraysdofter, sova på luftmadrass och äta skolmat men i slutändan är det inte så farligt. Vi skrattar och gråter med dem och även vi får oss ett minne för livet. 

 

Rock on, tränarna i F08/09

Gothia Cup 2023
2023-01-08 12:29
Foto - Madde

Slay, tjejer! 🤘💪 

Tack för stödet, föräldrar! 🙏🫶

 

(Om ni föräldrar inte fattar vad “Slay” betyder så gör vi tränare inte det heller. Vi mest säger det lite random. Så om man inte har något bättre att säga så är det bara att köra på. Slay!)

 

Det är har knappt gått tre dygn sedan vi kom upp till Göteborg. Det känns nästan som en evigheter. Vi har skrattat, vi har gråtit och har spelat otroligt mycket innebandy. Tjejerna har ont överallt men de har aldrig gett upp och de har vunnit sin första slutspelsmatch i Gothia Cup. Vi tränare är så sjukt imponerade av tjejerna och hur de har genomfört samtliga matcher. Visst, det var otroligt tufft att möta CL98 i första matchen (som är i final för övrigt) men efter det så lossnade det. 

 

Vi tränare vill ju så klart gå så långt det bara går i Gothia Cup men i slutändan handlar det mycket om HUR vi genomför alla matcher:

Att vi aldrig ger upp

Att vi ställer upp för varandra både på och utanför plan. 

Att vi försöker lära oss av våra misstag (både spelare och tränare)

Att vi har roligt

 

Vi är så klart superöjda med laget och nu vet vi vad som gäller när vi spelar här uppe i Göteborg. Gothia Cup har en fantastisk förmåga att leta upp både våra styrkor men också våra svagheter. Det är viktigt vad vi äter, hur vi sover och hur vi tränar. Inte bara under de här fyra dagarna utan varje vecka, på varje träningspass och på varje match. Nu är det upp till oss att sätta mål för att ta nästa steg, både som spelare och som lag. Det är ju därför vi är här: för att lära oss, ha roligt och ta en och annan smäll. Och det har vi gjort med råge!

 

Flickor F08/09 - you rock! Ni är helt fantastiska! 

 

Johan, Josefin, Padde, Vera och Jonas

De senaste matcherna - tufft men även stora framsteg
2022-12-10 15:15
Foto Josefin Norlander och Patrik Palm

Hej på er! 

Det var ett tag sedan vi skickade ut lite info. Vi får passa på att tacka våra motståndare för alla matcher som har spelats sedan sist. Det har varit tufft men samtidig har vi lärt oss mycket. 

 

Bingolotter

Tack för att ni hjälper till att sälja bingolotter. Det är alltid superbra att ha pengar i lagkassan och det förenklar för oss ledare väldigt mycket. 

 

De senaste matcherna - stora framsteg

Vi har spelat många matcher de senaste veckorna och bortsätt från matchen mot Malmö FBC så har det varit vädligt spännande och jämna matcher. Vi vill alltid vinna så klart men det är minst lika viktigt att titta på prestation. Gör vi, både tränare och spelare, vårt bästa?
Så vi hjälps åt att blir bättre, både på match och träning? Det skall kännas bra när vi lämnar en match, oavsett vad som står på tavlan. Vi tränare tycker att tjejerna har gjort det bra även om det finns mer att ge.

 

Fokus - anfall och försvar.
Vi kanske inte har fått resultaten med oss i många matcher har vi har tränat på några få punkter:

Anfall - se till att möta boll så att vi kan spela oss framåt. Se till att backarna alltid har ett passningalternativ.

Försvar - se till att hela laget hjälper till. "Dubbla" om så krävs, dvs Stanstadsanfallaren kan släppa sin back (tillfällig iallafall). 

 

Nu vill vi att tjejerna skall ta nästa steg och anfalla tillsammans. Det är lite för mycket soloräder även när vi kunde haft två-tre tjejer (eller varför inte alla fem?) som fyller på i anfallet. Vi vill också att vi skall lägga ännu mer energi på att alltid vilja ha boll och vinna tillbaka boll om vi har förlorat den men det blir bättre och bättre. 

 

Avslutningsvis är det viktigt att stötta våra tjejer så att de:

  • ha roligt (så klart) samtidigt som man kommer ner till träningen (och på match) motiverade och försöker göra sitt bästa. Alltid. 
  • Kom i tid! Framför allt till matcher! Det är rätt många matcher som flera av tjejerna har varit sena. Det blir en onödig stress för hela laget om tjejerna inte är på plats. Ni föräldrar måste hjälpa dem om ni vet att era döttrar tycker det är svårt att vara i tid. 

Viktor (Elise pappa) har redan skickat ut bilderna mot IBK Lund (fotograf Patrik Palm) men här kommer länken igen: https://ibklund.sportadmin.se/galleri/?ID=115046.


Som vanligt, har ni några frågor eller funderingar så kom till oss.

Rock on! Tränarna F08/09. 

Spelar- och tränarkontrakt
2022-10-02 10:11

Det var ett tag sedan vi hade en mycket trevlig kickoff med laget. Vi tränade, vi hade roligt, vi pratade innebandy och jag antar att ni alla har sett TikToks, Instagram och annat. Vi ledare måste ge alla tjejer beröm. De skötte sig exemplariskt (även om vissa pratade väldigt länge innan de somnade). Iallafall så en viktigt del i kickoffen var att skapa ett spelar- och tränarkontakt. 

 

Vi ställde frågor både till tränare och spelare som till exempel:

Hur skall en spelare vara under träning?

Hur skall en tränare vara under match?

Vad är viktigt för en lagkapten?

 

och många andra aspekter som vi vill att både ledare och spelare skulle komma överens om. 

 

Så vi har skapat ett spelar- och tränarkontrakt där vi ledare och alla spelare har skrivit under. Det är vad vi alla har kommit överens om skall gälla på träning, på match och för att vara en del av vårt lag.

 

Om ni vill läsa det så går det bra så klart:
https://docs.google.com/document/d/1mLsl2GB9gklRQumcV3wGWyqUeBe6-CeJS0yVpq01fls/edit?usp=sharing

 

Vi vill trycka på att tjejerna var vädligt engagerade och att det är något vi har gemensamt kommit fram till. Inte att någon ledare har bestämt. 

 

Har ni några frågor så här av er. 

 

Rock on

 

Ledarna F08/09

Seriepremiär - match mot Emmaljunga 💪🏻
2022-10-01 17:08
Foto. R. Tydie och J. Norlander

Vilken inledning på säsongen!

 

En mycket jämn match mot Emmaljunga och som slutade 0-0. Båda lagen hade flera chanser att avgöra men i slutändan gick vi av planen mållösa. Alla kämpade till sista signal och vi tränare är supernöjda med alla. Lite extra cred till alla våra nya och nygamla spelare.

 

Vi tränare får träna på bytena eftersom det blev lite rörigt i första period. Vi lovar bättring (läs: Jonas krånglade till det, men Patrik och Rebecca tog kommandot och löste det.)

 

Saker vi tar med oss:

  1. Energi och kämpaglöden.
  2. Närkamperna - trots att Emmaljunga hade en hel del äldre spelare. 
  3. Vi rullade på tre kedjor och lyckades att försvara oss i box-play med två olika kedjor. 
  4. Ibland gömmer sig spelarna bakom våra motståndare och gör det extra utmanande för våra backar att spela upp bollen men det är något vi kan rätta till. 
  5. Tjejerna peppade verkligen varandra i matchen. 

 

Så nu laddar vi för nästa match. 

 

Rock on

 

Tränarna F08/09

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer