Bli medlem i IK Stanstad

GEMENSKAP - STOLTHET - TRADITION

Ledarstaben för Dam klar
2021-06-09 21:24

Johan Månsson och Nina Ollhage tillsammans med Anders Brondin är klara som ledarstab för föreningens damlag.

För de som inte vet vem Johan Månsson eller Nice som han kallas är så kommer här en kort presentation av honom.

Han är en 43 årig kille (snart 44) som bor i kommunen men dock inte Staffanstorp utan Hjärup med sin fru och två döttrar, äldsta tjejen spelar i IK Stanstad (F06/07) och den yngsta tränar

han i Åkarps IBK F10/11 lag.

Sporttokig som själv hållt på med bordtennis, boule (på högsta nivån) och fotboll och framförallt innebandy då som han själv spelat sedan slutet av 80-talet och slutade aktivt för 4 år sedan.

Han fick snabbt upp intresset av att vara tränare och gick alla tränarutbildningarna (block 1, 2 och 3 som de hette då) under några års tid.

Senaste seniorlaget som han tränade var IBK Lunds damlag i div 1 och innan dess tränade han damlaget i Åkarp. Han var spelande tränare i Åkarps herrlag (div 2 och div 3) under ca 10 år

och tränade yngre pojklag och juniorerna i Åkarp i slutet av 90-talet.

Vi är väldigt glada att hälsa Nice välkommen till ledarstaben. Han ansluter till vår spelande tränare Nina Ollhage som har förlängt sitt kontrakt från föregående säsong. Även Anders Brondin fortsätter i ledarstaben vilket vi är oerhört glada för.

Vi ser fram emot en ny spännande säsong tillsammans.

GEMENSKAP - STOLTHET - TRADITION

Årsmöte 22/6-21
2021-06-01 23:59

Välkommen till IK Stanstad årsmöte!

När: Tisdagen den 22/6 kl.18.30 - 20.00

Var: Digitalt möte via länk i Google

Detta år är inte sig likt om man jämför med tidigare år, med det har vi ju alla redan märkt.

Med tanke på rådande pandemiläge så kommer årsmötet att genomföras digitalt.
Anmälan görs via formuläret i länken nedan.
Anmälda kommer sedan att få utskickat en länk till registrerad mailadress.

Anmälan skall göras senast den 20/6 via formuläret.

Handlingar inför årsmötet kommer att finnas tillgängliga senast 1 vecka innan årsmötet enl stadgarna på hemsidan.

Varmt välkomna önskar styrelsen IK Stanstad!

Valberedningen informerar
2021-05-28 10:00

Vår kära förening drivs av ideella krafter. Vi är många som vill föreningens bästa. Vi är många som har tankar och idéer. Jag tror att det finns många där ute som vill hjälpa till.

Nu är den tid på året då vi önskar få in dina förslag på personer att ingå i föreningens styrelse. Det är årsmötet som tillsätter styrelsen och ditt förslag kan skapa förutsättningar för att vi ska bli ännu bättre som förening.

Vi önskar kort och gott få in förslag på vem du tycker bör ingå i föreningens styrelse. Valberedningen förbereder val både till ordinarie ledamöter men även suppleanter.

Mer information kring vad det innebär och utformningen eller andra frågor gällande detta går det bra att kontakta valberedningen.

Har man förslag på namn till valberedningen tas detta också tacksamt emot.

Simon Broman

Ordförande valberedningen - simonbroman@gmail.com

Juniorallsvenskan nästa för Stanstads unga tjejer
2021-05-08 09:00
JAS-laget som tog sig till Innebandyfesten 2015/2016 och första träningen med vårt kommande JAS-lag

IK Stanstad har efter en säsong utan representation i damernas juniorallsvenska tagit beslutet att till nästa säsong återigen anmäla ett jas-lag. Samtidigt vill föreningen bygga upp en långsiktig hållbar satsning på flicksidan genom hela junioråldern.

Träningsgruppen som hitills genomfört två träningar tillsammans består av spelare från våra duktiga flicklag födda 2004-2007. Satsningen är ett långsiktigt arbete för att skapa en naturlig brygga från flicklagen till damlaget och vidare för de spelare som har ännu högre ambitioner.

Stanstad har sen tidigare visat framfötterna under de åren juniorallsvenskan funnits för tjejer. Största sportsliga framgång hade damjuniorlaget säsongen 2015/2016 där JAS-laget tog sig hela vägen till innebandyfesten där de bästa 8 lagen spelar slutspel om medaljerna. Det blev till slut en 6e plats för spelarna.

Från dessa lag har vi även flertalet spelare som representerat Skånelaget i distriktslags-SM och några som nått hela vägen till högstaligan och SSL. Under årets SSL-säsong har vi sett 5 spelare som representerat Malmö eller Lund i SSL. Det är också roligt att många spelare fortfarande spelar och är tongivande i vårt damlag i damer div 1.

Serieplacering för Stanstad i Juniorallsvenskan Dam

2020/2021 ej anmälda

2019/2020 7a av 8 lag

2018/2019 6a av 10 lag

2017/2018 5a av 7 lag

2016/2017 1a av 5 lag (utslagna i playoff)

2015/2016 1a av 5 lag (6a i slutspelet)

Placering i DJ18 SM

2020/2021 ej genomförd turnering

2019/2020 Ut i kvalspelet

2018/2019 Regionslutspel gruppspel

2017/2018 Regionslutspel semifinal

2016/2017 Regionslutspel final

2015/2016 Ut i kvalspelet

Poängspelare fortsätter i den blå tröjan!
2021-04-30 10:06
Michael Andersson