Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
Damgruppen
Sommaruppdatering från Damgruppen
2019-07-02 21:00, Damgruppen
Damgruppen på sista gemensamma träningen innan uppehåll för egenträning

Laget startade upp försäsongsträningen i mitten på maj och har kört 1-2 gemensamma pass i veckan. På instagram visar träningarna upp både tuff styrketräning, samarbete och fysiska utmaningar. 


”Det är roligt att se alla slita på och peppa varandra och att denna typ av träning verkligen uppskattas av laget. Det syns även att det är andra året för många med lite mer styrkeinriktad sommarträning och det märks på både teknik och självförtroende, säger fysansvarig Sara Berglind. Huvudtränare Jakob Larsson tillägger ”Det har varit kul att komma till försäsongsträningarna där alla spelare visat upp en härlig inställning. Dessa träningar lockar även fram kämparglöd och gruppen blir verkligen tight av att kriga tillsammans och peppa varandra”.


Nu väntar drygt tre veckors uppehåll innan träningarna drar igång igen och då blir det mest inomhus även om några utepass finns i planeringen. 


Under träningsuppehållet kommer damgruppens trupp presenteras på instagram ikstanstad_dam med start torsdag. ”Som tidigare år har några spelare lämnat/lagt klubban på hyllan och några nyförvärv tillkommit där samtliga tidigare representerat Stanstad” säger Jakob om truppen i dagsläget.


Njut av sommaren så ses vi i hallarna till hösten!

Årsmötet den 24 juni - Protokoll tillgängligt
2019-06-26 18:00
Den 24 Juni hölls årsmötet för IK/IBK Stanstad och tyvärr var det en låg uppslutning från medlemmarna vilket så klart är oroande. 
Vi är dock väldigt tacksamma för ni som kom och det blev väldigt bra diskussioner och frågor under mötet.
Årsredovisning, verksamhetsberättelse och revisionsberättelse lästes upp och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2018-19.
Styrelsen inför kommande säsong blir lite förändrad då Anders Kastrup och Daniel Björkkvist inte ställde upp för omval men för föreningens framtida utveckling är det en positiv riktning då nya idéer och tankar kommer in.
Styrelsen för 2019-2020 ser ut som följer och det är väldigt kul att se att vi nu är fler kvinnor än män i styrelsen.
Ordförande : Anna Gullberg (nyval)
Ledamöter: Anna Henriksson (nyval), Nils Holmberg (nyval), Christoffer Sajland (1 år kvar) och Marie Wensley (1 år kvar)
Suppleanter: Filip Roséus, Ida Melander  

Årsmöte den 24 juni kl 18.30-20.00
2019-05-30 08:35
Årsmötet för IK och IBK Stanstad kommer att hållas måndagen den 24 juni kl 18.30-20.00

Plats: Medborgarhuset lokal Vesum - Blekingevägen 1 (Fd bibliotekets hörsal)

Handlingar inför årsmötet kommer att finnas tillgängliga senast 1 vecka innan årsmötet enl stadgarna på denna plats: Årsmöte 2019
Årets priser
2019-05-11 23:06

Årets lag

Årets säsong har visat på många härliga matcher med både sköna segrar och jobbiga förluster men det är många andra parametrar som ska vägas in i utmärkelsen årets lag. 

I år har det dock varit ett lag som verkligen stuckit ut och detta måste vi bara uppmärksamma. Med ett bra samarbete med andra lag i föreningen så har det börjats bygga en bas för ett JAS lag. Dessutom lyckades man vinna sin serie efter många tuffa matcher och man avslutade säsongen genom att visa prov på ett för Stanstad så välkänt begrepp ”Hårt arbete”. Genom att aldrig ge upp så lyckades man även vinna Skånemästerskapet.

Årets lag –P04

 

Årets manliga spelare

En spelare som länge har visat en god kämparanda i föreningen. Varit drivande i ett antal säsonger, alltid gjort viktiga poäng i viktiga matcher och sliter till 110 procent i varje match. Här viks aldrig en tum och vi alla kommer säkert sakna hans glädjevrål efter en seger nu när han ska lämna klubben

Årets manliga spelare –Jesper Björkqvist

 

Årets kvinnliga spelare

En spelare som alltid kämpar i varje byte och aldrig ger upp. Hon är ingen poängmaskin men med sitt uppoffrande arbete över hela planen så bäddar hon för sina lagkamrater på ett sätt som en lojal lagspelare ska göra. Detta året har detta sätt att spela innebandy på inte bara uppmärksammats av föreningen utan också av innebandyförbundet och hon fick en välförtjänt plats på U19 landslagslägret på Bosön.

Årets kvinnliga spelare – Emma Johansson

 

Årets ledare 

Årets ledare ska visa kvaliteter och även en kämpaglöd för att utveckla sin grupp. Under några år har denna ledare kämpat i motvind med konkurrens från andra idrotter i sin åldersgrupp men även med en liten ledarstab. Ändå har ledaren kämpat på och gjort allt för sitt lag. Vi är därför stolta att kunna dela ut detta pris till

Årets ledare – Jonas Fastrup P06


Årets medlem

Personen har varit i föreningen flera år och brinner för innebandy men även för föreningen. Med ett driv att hjälpa förening framåt, vilja hjälpa unga spelare utvecklas och även sig själv så visar personen ett stort engagemang både på och utanför planen. 

Årets medlem –Jimmy ”Bullen” Johansson

Ny tränare klar för herrlaget
2019-05-05 15:18
Fredrik Hennigor
Idag så har Stanstad skrivit kontrakt med Fredrik Hennigor.
Fredrik kommer närmast från Cimrishamn FC där han varit tränare de senaste åren och gjort ett mycket bra arbete med hänsyn till det begränsade spelarmaterialet som finns på Österlen.
Han har ett förflutet som spelare i bla Skurup och Ystad men sadlade om till tränare för några år sedan och kommer nu att vara en viktig del i att slussa in yngre förmågor i laget för att klara av generationsskiftet som Stanstad ska göra de kommande åren och samtidigt se till att Stanstad är ett topplag i H2 kommande säsong.

I Fredrik får vi en mycket ambitiös och kompetent tränare som samtidigt är väldigt rak och klar i sin kommunikation.

Vi hälsar Fredrik varmt välkommen till Stanstad och herrlaget.
Innebandyskola för barn födda 2012 och 2013
2019-04-25 22:21

Är du tjej eller kille född 2012 eller 2013?

Vill du prova en rolig och fartfylld lagidrott?

Sugen på att börja spela innebandy?


Tag då med dig en förälder och kom ner till Uppåkrahallen mellan kl.08.30—09.30 följande söndagar:


  •       28 april
  •         5 maj
  •         19 maj


Glöm inte träningskläder, vattenflaska och innebandyglasögon. Klubba finns att låna!


Målet med innebandyskolan är att deltagarna på ett lekfullt sätt ska få känna på vad innebandy är.

Vi kommer leka, spela och ha riktigt roligt tillsammans.

Ledare är spelare från vårt dam/juniorlag, som efterhand ska fasas ut och ersättas av föräldrar som tar över ledarrollerna.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer