Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
IK Stanstad F04/05
Tränare:
Jonas Losell 0728-862738, jonas@losell.com
Jonas Nilsson 0705-256785, jonas@nilsson.ac
Håkan Eriksson 0766-201354, hakan70@hotmail.com
Jonas Lilja 0706-432907, jonaslilja98@gmail.com

 
Träningstider 19/20
Måndagar 16:30-18:00 (Bråhögshallen)
Torsdagar 18:00-19:15 (Staffansthallen)

Vill Du anmäla spelare till F04/05 och försäkra dig om att få mer information ? Använd med fördel följande länk:
http://sportadmin.se/hemsida/form/?ID=11093

Välkomna alla flickor födda 2004 och 2005!
En riktigt bra första period och en tuff avslutning (match mot Åstorp/Kvidinge)
2019-11-18 12:47
Match mot Åstorp/Kvidinge
Vi gör en av de bästa perioder som vi tränare har sett i första perioden. Allt fungerar enligt vår plan och tjejerna står upp för varandra på ett bra sätt. Det är viktigt att tjejerna (och coacherna) tar med sig det till nästa match. 

I andra perioden så blir vi störda av tuffa frislag mot oss och väldigt fysiskt spel. Det är alltid domaren som dömmer så klart och sätter nivån på det fysiska spelet men vissa delar av matchen låg verkligen på gränsen (om inte över den). Vi får ta med oss det och försöka förhålla oss bättre till det även vad vi gjorde i senare delen av matchen. Vi, både spelare och tränare, blev lite väl påverkade och la förmodligen energi på fel saker i tredje perioden. 

Vi skall blicka framåt och fortsätta att bli ännu bättre. Tuffa matcher ger alltid ett bra kvitto på vad som fungerar och vad vi måste träna på. Vi skall ta med oss spelet i första perioden och fortsätta jobba på en del moment som vi kan bli bättre på. 

Åstorp, tack för en bra match. Vi ser framemot returen uppe i Åstorp under senare delen av säsongen. 

Mimmi, Fanny, Felicia och Matilda från F06/07, tack för hjälpen. Ni gjorde en jättebra insats. 

Tjejerna i F04/05, som vanligt, you rock!
Match mot Ängelholm - 9 tappra utespelare och en fantastiskt kämpande målvakt...
2019-11-11 08:37
Uppvärming i Ängelholm. Foto: Josse Norlander
Hej på er!

Matchen mot Ängelholm blev så intensiv som vi trodde (tack för motståndet FBC Engelholm). Vi förlorade med 4-6 och Engholms sista mål kom när vi tog ut målvakten. Visst, det är alltid surt att förlora men det är viktigt att poängtera hur tjejerna tog sig an utmaningen att endast vara 9 utespelare och 1 målvakt. 

Några saker:
  • Vi ändrade i andra perioden från att spela presspel med 3 backar till att backa hem lite med 4 backar (och istället använda 3 forwards) för att spela lite mer energieffektivt. Väldigt nyttigt att lära sig och tjejerna gjorde det riktigt bra.
  • Inställningen - efter en ganska "låg" start på första perioden så knöt tjejerna näven och gav 110%. Vi var inte så långt i från att faktiskt komma i fatt och det är otroligt viktigt som lag att lära sig. 
  • Det är grymt mot tjejerna att spela med bara 9 utespelare, speciellt mot ett tekniskt duktigt lag som FBC Engelholm. 
  • Ta ut målvakten - vi hade ingen time-out kvar så vi fick göra det flygande och det är mycket svårare men vi gjorde ett försök. Vi får prata igenom det på träning så att tjejerna får lite tid att reflektera och fundera igenom hur vi, både tränare och spelare, skall göra det ännu bättre till nästa gång. 
Som vanligt är vi tränare stolta över våra tjejer som gjorde en bra match och vi har hittat några punkter som vi kan träna på för att bli ännu bättre. 

Dessutom tyckte vi det var roligt att Elsa var med oss på bänken och hjälpte oss att coacha. 

Tjejer i F04/05 - you rock!

/Tränarna
SSL match i Helsingborg
2019-10-29 11:24
Tilda, Sara, Vera, Elin, Moa och Linn spanar nya moves från Helsingborg och Storvretas SSL lag (eller?)
FC Helsingborg var schyssta att bjuda Skånes ungdomslag på matchen mellan FC Helsingborg och Storvreta. Så sex tjejer från F04/05 hade möjligheten att se på matchen. Det är alltid kul att se de bästa lagen i Sverige drabba samman och det finnas alltid något att plocka med sig hem till vårt eget lag. 

Från min sida var höjdpunkterna FC Helsingborgs målvakt som gjorde 2 assist på långa och hårda utkast men kanske framför allt Storvretas kompromisslösa inställning till bollinnehav och höga press. Matchen var trots allt ändå ganska jämn under långa perioder men Storvreta behövde inte många tillfälle för att utnyttja Helsingborgs misstag. 

Nästa gång så kollar vi på SSL Dam istället och hejar på Malmö FBCs damlag med Ellen Rasmussen i spetsen. 

Rock on,

Tränarna

En spännande och innehållsrik match mot Lönsboda
2019-10-26 15:18
Hej på er!

Vilken match mot Lönsboda! Båda lagen körde på till 110% och vi får tacka för Lönsboda för ett bra motstånd. Idag kändes det som vi fick lite mer ordning på laget och kunna utnyttja de situationer som uppstod på ett bra sätt. Så från vår, kanske inte helt objektiva synvinkel, så tog tjejer en välförtjänt seger med 3-1. 

Det är alltid en utmaning och möta ett fysiskt lag som Lönsboda men jag tycker ändå att båda laget koncentrerade sig på innebandy och lät domarna döma. Lönsboda fick en utvisning mot sig som skapade lite kaos men sedan blev det bra igen. Powerplay var dagens utmaning där vi kanske inte fick utdelning men det är bra att spela på lite ovana positioner så att vi får en bättre förståelse för varandra. Det är bara att förbättra det på träning. 

Sätt till alla perioder så kändes det som tjejerna spelar "vår egen innebandy"; hög press och försöker utnyttja alla delar i kedjan. Vi kan så klart bli ännu bättre på att spela med hela laget men vi tränare är supernöjda med alla; anfallare, centrar, backar och målvakt. 

Tack till Moa C, Felicia, Nora, Amina och Fanny från F06/07 som förstärkte laget på ett alldeles utmärkt sätt. 

Tjejer (och föräldrar) i Stanstad - you rock! 

Over n out,

Tränarna


Säsongpremiären avklarad mot Palmstaden
2019-10-19 19:11
Tjejerna i sina snygga uppvärmingströjor.
Grymt jobbat idag tjejer! Vi får tacka Palmstaden för trevligt motstånd och de kämpad väl med åtta utespelare. Det är alltid tufft när spelare blir sjuka med kort varsel. 

Idag fungerade vår matchplan och vi fick utdelning på många situationer som vi har tränat på: powerplay, snabba uppspel och vi arbetade bra och hjälpte varandra i varje situation. Det är kul och se och något som vi kan bygga vidare på. Från oss tränare är det extra roligt och se att tjejerna höll humöret upp även om det var bitvis fysiskt spel på plan. 

Vi får passa på att heja lite extra på Amina, Maja, Selma och Wilma från F06/07 som gjorde en härlig insats och hjälpte oss på ett fantastiskt sätt. 

Moa Och Linn! Grattis på födelsedagen födelsedagen (i efterskott och i förskott)

Rock on,

Tränarna
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stanstad.com, 07/11 18:39 
Stanstad.com, 17/10 16:35 
Stanstad.com, 10/10 08:54 
Stanstad.com, 07/10 00:30 
 
Sponsorer