Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
IK Stanstad F04/05
Tränare:
Jonas Losell 0728-862738, jonas@losell.com
Jonas Nilsson 0705-256785, jonas@nilsson.ac
Håkan Eriksson 0766-201354, hakan70@hotmail.com
Jonas Lilja 0706-432907, jonaslilja98@gmail.com

 
Träningstider 19/20
Måndagar 16:30-18:00 (Bråhögshallen)
Torsdagar 18:00-19:15 (Staffansthallen)

Vill Du anmäla spelare till F04/05 och försäkra dig om att få mer information ? Använd med fördel följande länk:
http://sportadmin.se/hemsida/form/?ID=11093

Välkomna alla flickor födda 2004 och 2005!
Match mot Höllviken - grymt jobbat av alla (speciellt våra F06/07)
2020-02-10 06:49
Foto - J.Nilsson
Stort tack till Höllviken för matchen! Vi har spelat många matcher mot varandra genom åren och det är alltid roligt och utvecklande att mötas. 

Vi skall också skicka många high-fives till våra grymma F06/07 som var med oss. Vi hade planerat spela en ren F06/07 kedja så att vi för en gångs skulle kunde spela med tre hela kedjor. Det lyckades vi nästan med, men några sjuka spelare gjorde att vi fick rotera runt lite (krya på er, Nelly och Elsa!). Det var riktigt roligt att se hur våra F06/07 tog för sig i en serie där många av våra motståndares lag i huvudsak är tjejer födda 2004. Vi valde också spela 2-1-2 som spelsystem även för F06/07 eftersom våra centrar dubblade i deras kedja, vilket gick som en glans för vår yngre tjejer som normalt sätt spelar 2-2-1. 

Matchen då?
Anfallsmässigt så tar tjejerna kliv framåt hela tiden. Vi har pratat om att ta fler avslut (vid rätt tillfälle) och då kommer målen. Vi skjuter mer på mål och tar fler avslut och att det är fler spelare som vågar ta avslut. Det är också fler spelare iblandade (assist, dra på sig markering, löpningar utan boll, etc...) i de flesta målen vilket är viktigt så klart. 

Försvarsmässigt så blev det stundtals lite rörigt i första perioden. Vi pratade om det som behövdes förändras och tjejerna rättade till det direkt i andra perioden. Som ett resultat blev det också tuffare och tuffare ju längre matchen gick och det blev väldigt fysiskt i slutet på andra perioden. Vi tog ett beslut i andra pausen att gå ner på två kedjor för att inte riskera skador på våra yngre spelare men alla spelade även i tredje perioden (vi bytte man-man på vissa positioner). 

Vi har spelat tre matcher på lite mer än en vecka, så det har varit intensivt men vi tränare är supernöjda med tjejerna. Visst, det är alltid lätt att skriva det efter tre segrar men det handlar mycket mer om hur tjejerna spelar matcherna än något annat. Vi har skrivit det tidigare, men sätt de peppar varandra och kör järnet oavsett vad det står på resultattavlan är något som vi är lite extra glada för. Det är kanske något speciellt i den där skolmaten som vi äter uppe i Göteborg som gör att vi kommer starkare tillbaka som lag? Vem vet... 

Tjejer i F04/05 och F06/07 - you rock!Match mot FBC Engelholm - äntligen!
2020-02-07 07:03
Foto: P. Lilja, S. Gauffin, M. Norlander, J. Norlander
Hej på er alla!

Stort tack till FBC Engelholm som körde ner på en torsdag till Staffanstorp och för en intensiv och spännande match. Det är alltid väldigt roliga matcher mot Engelholm som är ett spelskickligt lag som sätter alla delar av vårt lag på prov. Vi skall alltid mäta insats, inte resultat, men vi tycker det är så klart skönt att se att vi kan faktiskt vinna mot Engelholm.

Förutom att alla tjejerna var riktigt riktigt grymma igår så funderade vi tränare lite på de senaste matcherna. Vi upplever att alla motgångar och förluster har hjälpt oss att träna på det som vi behärskar minst. Vi tänker kanske inte så mycket på resultatet i matcherna utan snarare hur vi spelar. Tjejerna hjälper varandra på ett bättre sätt och pratar mer. Vi tjatar ju fortfarande lite om back-checking då och då men det står nog tjejerna ut med. Det finns massvis kvar att lära för våra tjejer så klart men det känns som tjejerna har tagit ett kliv rent spelmässigt. 

1. Vi håller bollen inom laget på ett bättre sätt (även om Engelholm gjorde det väldigt stressigt för oss)
2. Vi håller humöret uppe trots att vi ligger under. 
3. Laget rör sig bättre i anfall så att vi slipper att "bara dumpa bollen" (även om det kan vara ett alldeles utmärkt alternativ ibland).
4. Tjejerna försvarar sig riktigt riktigt bra. 
5. Och massa annat så klart... 

Vi får passa på att tacka föräldrarna som drog igång en tillfällig kiosk och som alltid stöttar oss i vått och torrt! Ni är grymma!

Rock on

Tränarna
Match mot Lönsboda - bra jobbat!
2020-02-03 12:45
Foto - J.Nilsson
Det var dags för hemmamatch mot Lönsboda. Vi har alltid spelat jämna och tuffa matcher mot Lönsboda och vi får tacka för ett bra motstånd även denna gång.

Vi tränare upplevde att vi fokuserade mer på vårt eget spel än att lägga mycket energi på att "stå upp fysiskt" denna gång även om det var tuffa tag från båda lag emellanåt. På så sätt var det enklare att hålla sig till vår matchplan och hålla bollen inom laget. Vi har alltid gillat att spela press-spel och högt tempo. Det är bra men tjejerna är inne i en fas att lära sig att vårda bollen mer och spela runt. Vi behöver behärska många olika typer av spel för att ta nästa steg. Det är inte tjejernas första instinkt (att ta det lugnt och spela runt bollen) eftersom vi har så länge spelat ett högt press-spel men vi tränare tycker att det fungerade väldigt bra att växla mellan press-spel och vårda bollen i matchen mot Lönsboda. 

Vi spelade en hel del PowerPlays. Powerplay är en utmärkt möjlighet att göra mål men även ett bra sätt att trötta ut våra motståndare. Framför allt om vi leder med några mål så är det lika viktigt att hålla igång bollen och spara på krafterna. Vi kan alltid bli bättre så klart och kommer fortsätta att göra små justeringar till våra två powerplay-uppställningar. Vi tycker det är bra att vi har alla tio utespelare med i powerplay och hjälper dem att hitta rätt roll i själva PP-spelet. 

Nästa match är hemma mot serieledarna Engelholm. Vi har ju spelat många spännande matcher mot dem och senast så drog Engelholm det längsta strået och vann uppe i Ängelholm. 

Som vanligt, stanstad-tjejerna! You rock!

/Tränarna
Match mot Palmstaden - Bra start och några lärdommar
2020-01-29 09:48
Foto S.Gauffin, M.Norlander och J.Norlander
Hej på er!

Den andra delen av säsongen har startat upp och först ut var matchen mot Palmstaden. Vi får passa på att tacka Palmstaden för en bra match med högt tempo. Tjejerna gjorde en mycket bra match och det märktes att vi kunde ta med oss många lärdomar från Gothia. 

Hålla bollen mer inom laget - det går bättre och bättre...
Vi har pratat mycket om att hålla bollen inom laget och spela runt mer innan vi anfaller. Vi behöver vara lite mer kyliga och vårda bollen bättre. Det är bra att tjejerna vill spela en offensiv innebandy men det innebär inte att vi måste anfalla i varje läge. Matchen var ett steg i rätt riktning och vi kommer fortsätta att träna på det under träningarna (för de som såg JAS-matchen mot Malmö så såg vi att tjejerna tog ytterligare ett steg i rätt riktning). Vi är på g! 

Sluta slå på klubborna
Vi fick ett mycket rutinerat domarteam i matchen mot Palmstaden som normalt sätt dömmer äldre spelare och i seniorserie. Det märktes. Vi som lag fick verkligen lära sig att slag på klubban och hårt spel inte lönar sig eftersom vi fick fyra utvisningar under matchen (tre av dem för slag på klubba). 

Det är ju så klart en utmaning när vi är så få spelare men tjejerna står upp för varandra på ett jättebra sätt och peppar när det går tungt. 

Nu laddar vi för match mot Lönsboda hemma.

Rock on

Tränarna 
Några reflektioner från Gothia
2020-01-09 15:52

Fler bilder (+3) >>
Foto från J.Nilsson och J.Losell

Så här några dagar efter Gothia så är det dags att reflektera lite på årets insats. Vi får passa på att gratulera alla lag till en härlig insats och lite extra till flickor F06/07 som gick hela vägen till B-final. 


Här kommer lite från oss tränare:


  1. Inställningen

Även om de två första matcherna blev något av en chock för oss så tycker vi att tjejerna, sett till hela Gothia, har visat en mycket proffsig attityd. De äter, sover och vilar enligt vårt schema. De stöttar varandra och är väldigt enkla att ha att göra med. De vill ge laget bästa möjliga förutsättningar vilket känns roligt för oss tränare. 


  1. Tuff grupp

Vi vill vinna matcher så klart men lika viktigt är att vi spela utmanande matcher som gör att vi som lag (och individ) tar nästa steg i utvecklingen. Vår grupp i Gothia var mycket tuff och efter varje match så fick ett antal frågor som vi behövde fundera på. Våra motståndare utmanade oss i varenda duell och det kommer hjälpa oss att blir bättre. Vi har, till exempel, testat lite olika backpar och ändrat lite i kedjorna. Vi har till och med spelat framgångsrikt 2-2-1 i en period och fick bekräftat att vi kan spela väldigt defensivt. Vi vill gå långt och vinna varje match men vi måste ändå ta åt oss att vi, tillsammans med det Tjeckiska laget, var det enda laget som tog poäng mot  Älvstranden som vann A-slutspelet. 


  1. 7 matcher och 2 kedjor

Att spela med bara 10 utespelare och två målvakter är så klart tufft ju längre turneringen varar. Vårt lags kapacitet när vi är så få tjejer ligger nog någonstans vid 6-7 matcher. Vi upplevde att tjejerna, med all rätt, var helt slut i vår sista match. 


  1. Praktiska arrangemang

Så här med facit i hand så var det förmodligen inte idealt att åka iväg 04.45 med tonårsbrudar och spela match hela dagen. Vi kommer förmodligen hitta andra lösningar nästa gång. 


  1. Fantastisk uppbackning från föräldrarna (som vanligt)

Vi är väldigt tacksamma att få ett sådant härligt stöd från alla runt laget. Det underlättar otroligt mycket och hjälper oss tränare väldigt mycket. 


Vi kan bara konstatera att det är väldigt roligt att träna detta laget. Vi skrattar (och gråter ibland) tillsammans med tjejerna. Vi får hjälp med att utbilda oss i sociala medier (japp, en av Jonasarna gjorde sin första Instagram Story på tåget hem) och massa annat. Luftmadrass, hårspray och tvättlinor är ju trevligt men lite skönt var det allt att sova i sin egen säng när vi väl kom tillbaka. 


Tjejer i F04/05 - you rock!


Håkan, Jonas, Jonas och Jonas


BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stanstad.com, 08/01 10:53 
Stanstad.com, 16/12 15:01 
Stanstad.com, 12/12 11:53 
Stanstad.com, 30/11 11-30 
 
Sponsorer