SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
F06/07

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
IK Stanstad F06/07
Vi hälsar alla flickor födda 06/07 välkomna, nya och gamla.
 
Träningstider 21/22: 
Tisdagar 19.15 - 20.30
Torsdagar 18.45 - 20.15
Båda träningarna är i Bråhögshallen.
 
Vill Du anmäla ditt barn till F06/07 och försäkra dig om att få mer information används med fördel följande länk:
 
Vi kommer även att spela matcher i serien Pantamera Flickor A, matchdatum finns i spalten till höger och i kalendern.  

 

 

 

Välkomna alla flickor födda 2006-2007!
Covid, restriktioner och matcher
2022-01-14 16:06

Nu när serierna drar igång igen har styrelsen i IK Stanstad beslutat att införa vaccinationspass för tillträde till läktaren vid matcher och sammandrag. 

 

Det innebär att alla besökare över 18 år måste uppvisa legitimation och giltigt vaccinationspass. Alla vaccinationspass kommer att scannas med en app vid dörren till läktaren. Inga data kommer att lagras - bara kontrolleras. Om inget giltigt vaccinationspass finns, får man inte komma in. 

 

Väl insläppt på läktaren i Bråhögshallen gäller följande:

- Maximalt 8 personer per sällskap (OBS. det är maximalt 8 personer oavsett ålder)

- Minimum 1 meter mellan sällskap

- Sitt på varannan bänkrad

- Håll avstånd vid kiosken

- "Balkongernar" får ej användas som läktare

 

Om alla följer de här reglerna kan vi ha publik på matcherna. Om reglerna inte efterlevs kommer läktaren att stängas. 

Referat: IK Stanstad F06/07 - Bjärreds IBK F04/05
Uppdatering F06/07
2021-12-05 11:08

Den här säsongen spelar vi i Flickor A. Det är en serie med trippelmöten, då den består av 7 lag. Hittills har resultaten varierat lite grand. Spelmässigt har många matcher varit jämna, men vi har ibland haft svårt att få bollen att passera målvakten. 

 

I förra helgens match mot Munka-Ljungby hämtade vi upp ett 2-målsunderläge i sista perioden, men förlorade efter ett snöpligt mål i matchens sista sekund. 

 

Den här helgen ställdes vi mot Bjärred. Förra matchen mot Bjärred slutade med förlust, efter en spelmässigt jämn match. Med förra helgens nesliga förlust i minnet, så var tjejerna revanschsugna. Med 11 utespelare till match, ändrade vi om lite i truppen. 

 

Efter bara lite drygt 3 minuter i första perioden gör våra motståndare mål. Tjejerna hängde dock inte med huvudet utan peppade varandra på ett bra sätt. När första perioden var slut hade vi passerat Bjärred i matchprotokollet. 

 

I andra perioden var spelet bitvis ryckigt och lite "hawaii", men när vi kunde hålla bollen och spela vårt spel, banade det väg för chanser framåt. Även andra perioden slutade i vår favör. Den tredje perioden bjöd inte på några mål, även om det bjöds på målchanser åt båda håll.  

 

Nästa helg väntar Helsingborg på bortaplan och även där hoppas vi på revansch efter att vi förlorade med uddamålet förra gången vi möttes. 

Säsongen 21/22
2021-10-31 15:26

Säsongen 21/22 har varit igång ett tag nu och tjejerna i F06/07 är glada för att de är igång med matchspel igen efter ett långt uppehåll pga covid-pandemin. Under speluppehållet har vi lyckats hålla hög träningsnärvaro och försökt möta de restriktioner som varit. Det innebar under en period att vi körde digital tabata och därefter en del uteträningar. 

 

Sedan restriktionerna lättades har vi hunnit deltaga vid Fatpipe Invitation Cup i Linköping samt spelat några matcher i Flickor A. Det var andra gången vi blev inbjudna till Fatpipe Invitation Cup, där vi fick möjlighet att möta nytt motstånd. I seriespelet möter vi också en del nytt motstånd, då flera av lagen består av spelare som vi inte mött tidigare (som F06/07-lag). 

 

Utöver att F06/07 spelar i Flickor A stöttar de upp JAS-satsningen med spelare. Samarbete med åldermässigt intilliggande flicklag är en del av klubbens strategi att bredda tjejsidan och förbereda dem för kommande säsonger, något F06/07 varit flitiga med även tidigare. Vi har också återupptagit det samarbete med F08/09 som avstannade pga pandemin. Det samarbetet innebär att spelare från F08/09 är med på våra torsdagsträningar. 

 

För att stimulera våra spelare tror vi att det är viktigt att genomföra aktiviteter även utanför innebandyplanen. Sådana aktiviteter kan vara brännboll, strandaktiviteter, umgås över lite mat m m. Eller som idag när vi började med brunch och sedan körde Laserdome. 

Gothia Cup
2020-01-07 08:09
Under helgen 3-6 januari spelades den sedvanliga Gothia Cup i Göteborg och vårt F06/07-lag medverkade för andra gången i turneringen. Förra gången lärde vi oss en del om turneringen och om hur laget fungerar på och utanför plan. 

Den här gången började resan tidigt på fredagsmorgonen (samling kl. 5.30 på Lunds central) och första dagens enda match gick av stapeln kl. 11. Det var ett gäng trötta tjejer som äntrade planen och matchen slutade med förlust mot Landvetter. Andra dagen var det ingen sovmorgon för tjejerna då första matchen började kl. 8.40. Vi mötte då Täby och efter riktigt bra spel i 40 minuter så stod Stanstad som segrare med 1-0! Därefter var det IBK Höllviken som fick bita i gräset efter 4-2 till vårt lag. Sista matchen för dagen var mot Hvidovre som slutade med vinst till Stanstad. 

När gruppspelet var slut hade Stanstad, Landvetter och Täby lika många poäng och inbördes matcher kunde inte avgöra vilka lag som skulle gå till A- respektive B-slutspel. Tyvärr hade både Landvetter och Täby gjort fler mål än vi och Stanstad fick spela B-slutspel. 

På lördagen väntade Gantofta i åttondedelsfinalen och den matchen slutade med vinst för Stanstad. I kvartsfinalen mötte vi Tyresö och inte heller de rådde på Stanstadtjejerna och matchen slutade 4-2 till våra tjejer. I semifinalen väntade FBC Helsingborg och efter en spännande match stod Stanstad som segrare med resultatet 6-3. I finalen mötte vi Hovshaga och efter en jämn match med trötta spelare (fysiskt och mentalt) så blev resultatet uddamålsförlust och en silverplacering för våra duktiga spelare. 

Sammantaget så var det ett gäng tjejer som kämpade ordentligt under helgens alla matcher. Inför nästa års Gothia Cup bör avresetiden diskuteras, om laget ska vara med, då det kan vara svårt att somna kvällen innan avfärd och få tillräckligt med sömn. En sak som identifierades under helgen var vikten av goda vanor för att orka hela vägen. Tillräckligt med sömn, mat och vätska är viktigt, då det går åt mycket energi och vätska när det blir så många matcher under en långhelg. 
Det var några intensiva dagar, med en hel del tid på bussar och spårvagnar, men tjejerna var positiva det mesta av tiden. Självklart var det lite knorrande åt de inledande tidiga morgnarna, men det var inte helt oväntat med tonåringar. 

Vi ledare är mycket glada och stolta över lagets prestationer och hur de håller ihop utanför planen, liksom hur det försöker peppa varandra före, under och efter matcher. Att få vara med på den här utvecklingsresan är en upplevelse som ger energi! 
En rolig detalj är att vi fick lyckönskningar inför finalen från både Häljarp och Helsingborg efter semifinalen (mot just Helsingborg).  

Som parentes kan nämnas att Landvetter slog Täby i A-finalen på måndagen, vilket innebär att vi spelade i den kanske tuffaste gruppen. Vi slog ju även Täby i gruppspelet!

Söndag 12/1 är det åter seriespel och då möter vi Häljarp i Bråhögshallen kl. 12.00.  
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Stanstad.com, 13/05 14:38 
Stanstad.com, 07/05 19:30 
Stanstad.com, 22/04 12:59 
Stanstad.com, 06/04 10:47 
Stanstad.com, 30/03 23:10 
 
Sponsorer