SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
Dam A

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
Dam A
Träningstider från tisdag 8/8, V32
2023/24
Tisdagar 19.30 - 21.00    Nordic Wellness Hallen
Torsdagar 19.30 - 21.00  Bråhögshallen
Samling 15 min innan träningen startar ombytt samt vattenflaskan fylld
 

Ledarstab 2023/24

Tony Nilsson, tränare tel. 070 - 930 42 40
Anders Brondin, assisterande  tel. 070 - 581 42 85
 
Förlust i seriepremiären mot Gantofta IBK
2023-09-25 15:12
Uppladdningen veckan innan seriepremiären var inte alls så som jag vill ha det som tränare. Jag låg sjuk nästan hela veckan och missade bägge träningarna, sista träningen innan match var det 9 st spelare sjuka som inte kunde träna.
 
Vi kommer till match med 12 utespelare och 2 målvakter.
 
Vi mötte Gantofta för en vecka sedan i Skånemästerskapen borta och förlorade den matchen med 6-2 så vi visste ungefär vad som väntade oss.
 
Vi har en tuff start på matchen där vi känns nervösa vilket är fullt förståeligt då det är premiär.
Efter ca 6 minuter tar Gantofta ledningen. Efter detta växer vi in i matchen mer och mer och jag känner att vi har en hel del lägen där vi nästan kvitterar. Det ska dock påpekas att Gantofta också har lägen men där Johanna i målet plus uppoffrande försvarsspel gör att vi inte släpper in något, tyvärr gör Gantofta 2-0 med ca 30 sekunder kvar av perioden. Psykologiskt rätt jobbigt.
 
I andra perioden gör vi 1-2 och vi känner att vi är på gång. Tyvärr gör Gantofta sen tre mål i rad under en kort period, vilket vi måste bli bättre på att stoppa. Vi fortsätter kämpa men gör det inte tillsammans utan det blir mer att vi jobbar en och en på planen. Tanke på time out finns i huvudet men istället så får vi powerplay och gör ett mål, en kort stund efter det gör vi även 3-5 och vi känner att vi har bra häng på dem tillsammans med publiken som ger oss energi! Tyvärr släpper vi in ett mål i slutet av perioden igen och där går nog luften lite ur oss även om vi säger att vi ska ge det ett försök i tredje perioden. Vi skulle behövt ett mål för att få lite energi för att kanske kunna hota dem i slutet, nu blev tredje perioden mest en transportsträcka. 
 
Vi som lag har satt målet att successivt bli ett bättre lag med boll vilket tar tid att träna in och vi märker redan förbättringar jämfört med början på säsongen, vi hoppas att ni har tålamod med oss. Naturligtvis vill vi vinna matcherna, det ger oss självförtroende och stärker vår tro på målet dit vi vill nå. Denna säsong åker inget lag ur serien då seriesystemet görs om och då känns detta helt rätt.
 
Det är oerhört kul att se såväl de unga spelarna från de egna leden, nya spelare som kommit utifrån samt de "gamla" spelarna göra det så bra som dem gör det, TILLSAMMANS.
 
Vi vill vara ett lag som visar mod i alla situationer och har en stor tro på oss vilket kommer ge utdelning i slutändan.
 
Tack för det fantastiska stödet på läktaren! Kan vi få det match efter match kanske ännu fler kommer och bidrar till stödet, så ska vi på planen göra allt för att bjuda igen.
 
Tony Nilsson
Bortavinst mot IBK Landskrona i Skånemästerskapets grundspel.
2023-09-13 12:55
IK Stanstad Dam var tisdag kväll i Landskrona och spelade en match i Skånemästerskapets gruppspel.
Efter en ganska långsam och inte så välspelad match, tar vi ändå med oss en vinst på 7-1.
På torsdagens träning får vi finslipa på spelet innan vi på söndag 17/9 avslutar gruppspelet i Skånemästerskapen borta mot Gantofta / Sara Florentzson - Lagkapten
Åhus Beach 2023
2023-07-26 10:48

I helgen som gick var en del av laget i Åhus och testade lyckan i beachhandboll. 

I första matchen var det mesta rörigt då de flesta i laget inte spelat handboll innan. Mellan första och andra matchen hade vi en lång paus där vi passade på att snacka ihop oss och träna lite. Vi fick bra input från vår extra coach Jeff ☺️

 

Match två och tre var tuffa men vi kämpade på bra i matcherna men motståndarna var för bra. Inför slutspelet bjöd Åhus på störtregn och det var ett huttrande lag som värmde upp inför slutspelet. Tyvärr gick matchen inte vår väg men alla kände sig nog nöjda efter dagen ändå. 


Nu laddar vi batterierna inför starten inomhus v 32. 

 

Vinst i den sista kvalmatchen mot Landskrona
2023-04-19 21:11

Vi hade förutsättningarna klara inför matchen. Båda lagen var klara för att stanna kvar i division 1. Vi ville ändå spela matchen för att avsluta säsongen på det sätt vi var inställda på, och såklart för att det är kul att spela innebandy.

 

Trots att vi ändå dominerar matchen igenom med bollinnehav och chanser, är vi inte helt nöjda. Vi börjar matchen med att slarva alldeles för mycket i första perioden och borde ha förvaltat de lägena vi fick på ett mycket bättre och koncentrerat sätt. Vi pratar om det inför andra perioden och går ut och ändrar på det.

 

Ju längre matchen går desto med känner vi att vi tar över och gör jobbet för varandra. Det ger resultat och vi tar hem en skön seger som innebär 3/3 vinster i kvalet. Ett bra kvitto på att vi verkligen hör hemma i division 1.

 

Trots att säsongen varit lång och tuff, slutar vi aldrig kämpa för varandra och ha kul tillsammans. Vi spelar för varandra och det är verkligen en ära att spela med dessa tjejer. Nu ser vi fram emot nästa säsong då vi kommer tillbaka starkare än någonsin. Hoppas ni vill vara med och stötta oss. Tillsammans kan vi göra det riktigt bra!

 

Sara Florentzson, lagkapten

Nu öppnar damlaget upp för provträning!
2023-04-14 15:06

Damlaget bjuder nu in till två öppna provträningar. Är du eller någon du känner sugen på att bli en del av vårt damlag?! Varmt välkommen ner! 🌟 #talangfabriken #hejastanstad

 

Tisdagen den 25/4 kl 19.00-20.30 i Bråhögshallen

Torsdagen den 27/4 kl 19.00-20.30 i Bråhögshallen

 

Har ni frågor så tveka inte att kontakta vår sportansvarige för Dam Sara Florentzson på 073-6929699. 

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/9 15:00
3 - 6  
Sön 17/9 13:30
6 - 2  
Tis 12/9 19:30
1 - 7  
Tor 31/8 20:00
4 - 5  
Tis 18/4 20:00
7 - 5  
Mån 10/4 15:00
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer