SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
Dam A

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
Dam A
Träningstider från tisdag 8/8, V32
2023/24
Tisdagar 19.30 - 21.00    Nordic Wellness Hallen
Torsdagar 19.30 - 21.00  Bråhögshallen
Samling 15 min innan träningen startar ombytt samt vattenflaskan fylld
 

Ledarstab 2023/24

Tony Nilsson, tränare tel. 070 - 930 42 40
Anders Brondin, assisterande  tel. 070 - 581 42 85
 
4-2 förlust mot Röke för Dam
2023-11-27 13:47
En match som startar på sämsta tänkbara sätt för oss med 1-0 underläge efter 1.13 och 2-0 efter 2.44. En start som nog knäckt de flesta lag i vår situation, men det knäckte inte oss! Vi jobbar oss successivt in i matchen utan att börja stressa och efter ca halva perioden känns det som vi även börjar att ta över litegrann. Vi reducerar ca 14 minuter in i perioden vilket står sig perioden ut. 
 
Andra perioden startar vi bra och gör då 2-2. Efter ca halva perioden tar Röke över mer av matchen, de gör under den perioden 3-2 vilket står sig perioden ut. Vi har stor tro inför sista perioden att kunna vända på matchen, tyvärr gör Röke 4-2 halvvägs in men vi stressar inte upp oss utan fortsätter spela bra och skapa lägen. Vi gör tyvärr inte fler mål och vi förlorar med 4-2.
 
Resultatet är trist, men vår prestation tycker jag är riktigt bra från samtliga spelare individuellt och hur vi spelar som lag. Även Mimmi som följt med upp trots att hon inte kan spela pga av skada och Amina som inte står idag bidrar med stöttning på ett fantastiskt sätt.
Jag är oerhört stolt över spelarna! Vi kämpar vidare och hoppas att poängen börjar trilla in så småningom, vilket jag tror de kommer göra för vi har en jäkla bra sammanhållning i laget trots resultatmässiga motgångar. Våra prestationer är bra i många matcher och vi blir bättre och bättre hela tiden.
 
Människans natur är att ge upp vid motgångar men en av de absolut bästa och säkraste sätten att lyckas är att bita ihop över och underkäken och försöka igen. För det blir svårt att slå oss i slutändan när vi aldrig ger upp. 
 
Vi tackar Emelie som gjorde sin sista match för säsongen då hon ska vidare på utlandsäventyr.
 
Vi ses på Bråhög den 3 december kl 16.00 när vi tar emot Skurup. 
 
Tony Nilsson
Förlust mot Lund.
2023-11-15 10:49
En match i väldigt högt tempo som Lund är drivande. De har ett väldigt rörligt anfallsspel och aggressivt försvarsspel. Men jäklar vad nöjd jag är med hur vi hanterar det. Jag tycker vi står upp riktigt bra, första perioden från oss är den bästa från vår sida.
 
Period två och tre är mer än godkända från oss. Trots att Lund skjuter 38 skott på mål och Amina gör många riktigt bra räddningar tycker jag det är en av våra bästa försvarsinsatser i år från alla håll. Vi lyckades stänga ner vissa passningar som vi haft problem med tidigare i år. Hur kan jag då vara så nöjd trots förlust? Jo, vi möter ett riktigt bra lag och gör en fantastisk insats. Kan vi göra fler sådana här prestationer och ta ytterligare steg i vår utveckling kommer detta bli ännu bättre. Jag tycker alla spelare gör en mer än väl godkänd insats. Jag har berömt laget under hela säsongen, det gör jag för att vi började säsongen bra och vi fortsätter bli bättre vecka för vecka. Låter kanske dumt att jag säger så när vi har tre poäng men det är verkligen så jag tycker det är.
 
Ny utmaning på fredag mot Engelholm borta.
 
Vi ger oss aldrig!!!
 
/Tony 
Våra första tre poäng i serien.
2023-11-10 09:54
En match som vi tar tag i direkt. Vi gör 1-0 redan efter lite mer än tre minuter sen rullar det på bra vi gör även 2, 3 och 4-0 innan perioden är slut.
 
Andra perioden börjar med att vi gör 5-0 innan det ens gått en minut. Denna perioden rullar med på bra och vi gör ytterligare två mål, så 7-0 ledning i paus känns naturligtvis bra. 
Vi pratar om att vi ska köra på som att det står 0-0 och hela tiden vilja göra nästa mål.
Efter ca 15 min in i tredje perioden kommer 8-0.
 
Summering är att vi gör en bra match över tre perioder även om där naturligtvis är saker som kan bli bättre. Någon spelare som fick spela på lite mer ovan positioner, men det löstes på ett bra sätt. Att hålla nollan är alltid kul.
Efter att inför denna match spelat nio matcher innan denna säsong inklusive Skånemästerskapen bryter vi ikväll en trend genom att göra första målet i matchen vilket vi inte lyckats med innan. Alla tre formationer levererade poäng i matchen, väldigt jämnt utspritt. En bra torsdagskväll helt enkelt.
På tisdag väntar nästa seriematch mot IBK Lund borta, dem ligger för närvarande trea i tabellen så en tuff utmaning som vi gärna tar oss ann. Tack för stödet.
 
/Tony
Vinst mot vv84.
2023-11-08 16:42
En trist start på matchen med underläge 2-0 efter ca 8 minuter. Vi behåller lugnet och jobbar oss in i matchen på ett bra sett. Första perioden slutar 3-3.
 
Andra perioden tycker jag vi får bättre koll på det och vinner perioden med 2-0, så ledning med 5-3 inför sista.
 
Vi pratar i pausen om att gå för att göra fler mål och att vi inte ska lägga oss på försvar för att hålla ledningen, utan göra fler mål och öka ledningen. Tyvärr gör vv84 4-5 redan efter 1.40 men det knäcker inte oss. Vi får lite islossning och vinner till sist med 10-5.
 
Nu väntar IBK Lunds SSL lag i kvartsfinal, men innan dess har vi en del seriematcher att lägga fokus på.
 
Jag är enormt stolt över att tjejerna kör på matchen igenom fast vv84 gör en del psykologiskt jobbiga mål som kunde knäckt vilket lag som helst i vår situation. Men som jag sagt många gånger vi har en enormt bra stämning och moral i detta lag, vi har kul tillsammans vilket är viktigt.
 
Jag är väldigt glad över denna seger, men framförallt är jag glad för spelarna i laget jag unnar verkligen dem denna vinst efter denna tuffa start vi haft på säsongen. 
 
Vi kommer jobba vidare för att utvecklas, bli bättre och fortsätta ha den fina stämningen vi har i laget.
 
Ny match redan på torsdag den 9 nov mot Landskrona hemma i serien. Matchstart 20.00.
 
Varmt välkomna till Bråhögshallen.
 
/Tony 
Förlust mot Åstorp.
2023-10-23 15:09
En match där Åstorp vinner rättvist. De kontrollerar hela matchen utan att för den delen spela ut oss. Med lite flyt kunde vi fått in bollen men istället träffar vi stolpe eller ribba, det kunde gjort det lite mer spännande och gett oss lite mer energi. Dock vinner Åstorp helt rättvist.
 
Nu har vi mött dem som ligger etta, tvåa, fyra, femma och sjua i tabellen vilket ju är en riktigt tuff inledning. Nästa helg möter vi trean Lund.
 
Att vi inte vunnit eller tagit poäng än är naturligtvis tufft och det sätter sig på självförtroendet, det är rätt naturligt. Men för varje smäll vi får så reser vi oss och kämpar vidare och det är vinnare för mig, så trots noll vinster ser jag spelarna som vinnare. Vi ger inte upp, vi kommer fortsätta kämpa och förbättra oss, då kommer även segrarna komma.
Fortsätt stötta oss, för det är tjejerna värda.
 
/Tony 
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 7/12 20:00
0 - 22
Sön 3/12 16:00
1 - 8  
Sön 26/11 15:00
4 - 2  
Fre 17/11 20:00
5 - 3  
Tis 14/11 20:00
5 - 0  
Tor 9/11 20:00
8 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer