SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
Dam A

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
Dam A
Träningstider från tisdag 8/8, V32
2023/24
Tisdagar 19.30 - 21.00    Nordic Wellness Hallen
Torsdagar 19.30 - 21.00  Bråhögshallen
Samling 15 min innan träningen startar ombytt samt vattenflaskan fylld
 

Ledarstab 2023/24

Tony Nilsson, tränare tel. 070 - 930 42 40
Anders Brondin, assisterande  tel. 070 - 581 42 85
 
Hedersam förlust för Damlaget.
2024-02-25 22:00
Första fem minuterna av första perioden tycker jag Röke är bättre än oss, men sen jobbar vi oss in i matchen på ett bra sätt där jag tycker vi tar över spelmässigt vilket även resulterar i att vi går upp i en 3-0 ledning.
Röke kommer igen och gör två mål innan vi gör 4--2 som vi går till pausvila med. Jag är väldigt nöjd över denna period.
I andra perioden tycker jag första halvan är bra sen börjar vi tappa lite där vi reagerar istället för agerar. Röke går upp till 4-4 men vi gör 5-4 innan perioden är slut.
I början på tredje gör vi även 6-4 tyvärr orkar vi inte riktigt hela vägen i mål utan Röke vänder och vinner matchen med 7-6.
Trots förlusten är jag nöjd med hur vi agerar som lag.
Vi skulle fokusera på prestationen idag där vi ville få tillbaka glädjen i laget som saknats dem två senaste matcherna.
Vi skulle våga spela oss ur situationer och hjälpa varandra mer på planen och ta ansvar att vilja ha bollen oavsett var vi är på planen, det tycker jag med att vi gör väldigt bra.
Jag kan ta att vi förlorar när vi vi kommer överens om vad vi ska göra när vi sen går ut och gör det, så på så sätt är jag nöjd. Dock unnar jag tjejerna att dem ska få vinna för det är trots allt det går ut på.
Men med bra prestationer som denna så kommer resultaten även att komma så småningom.
Idag gjorde vi det tillsammans och då är vi bra.
/Tony
Förlust mot Höllviken. 
2024-01-29 14:28
En första period jag bara vill dra ett streck över. Vi är inte alls med i denna period och gör inte jobbet som behövs i varje byte. Kändes som vi var lite bekväma efter de senaste matchernas resultat. Det får jag ta på mig då det är min uppgift att se till så vi gör det vi ska. 0-3 underläge efter första perioden. 
 
Efter snack i periodpausen tycker jag vi kommer ut som ett helt annat lag och går in i duellerna och gör det jobbigt för motståndarna. Tyvärr gör dem ändå både 4 och 5 noll, men nu visar vi ändå vilket lag vi är och ger inte upp. Vi reducerar både till 1 och 2-5, tyvärr gör de 6-2 innan perioden är slut.
 
I tredje perioden tycker jag fortsatt att vi gör det bra. Halvvägs in i sista perioden gör vi 3-6 och vi hoppas på att få skaka om dem lite mer. Vi tar time out och gör lite byte efter vår reducering och ändrar om lite hur vi ska spela. Jag tycker vi skapar ett grymt tryck på Höllviken och redan i första bytet efter time outen skapar vi många chanser, med lite flyt hade vi kunnat få in fyran där och då hade det blivit riktigt spännande. 
 
Sammanfattning 
Efter en dålig start höjer vi oss nåt enormt vilket är riktigt starkt av tjejerna. 
Vår slutspurt där vi ändrar spelsätt gör tjejerna på ett fantastiskt sätt.
 
Ny match borta mot Åstorp på fredag.
 
Tack för stödet på läktaren. 
 
/Tony 
Skön bortaseger mot Malmö FBC
2024-01-25 06:55
Ladda album (+9 bilder) >>
Jag tycker vi börjar perioden bra och håller oss till det vi kommit överens om. Vi tar ledningen med både 1 och 2-0. Sista delen av perioden böljar spelet fram och tillbaka och vi gör inte riktigt det vi ska göra. Malmö kvitterar i slutet av perioden vilket kan vara psykologiskt jobbigt men vi hinner göra 3-1 innan perioden är slut vilket gör att vi går till pausvila med en skön känsla.
 
Andra perioden känns vi stressade och lämnar över ansvaret till andra istället för att hjälpas åt att ta ansvar på plan. Malmö skapar en del chanser och det är lite kaos i vårt spel, men trots det får vi 4-1 halvvägs in i perioden. Ett par minuter senare reducerar Malmö men vi hinner göra 5-2 innan perioden är slut.
 
Inför tredje perioden pratar vi just om att ta ansvar och om viljan att vilja ha bollen och hjälpa sina medspelare. Vi gör 6-2 i början av perioden och halvvägs in gör vi även 7-2 där bollen går som på ett snöre ända från vårt eget mål. I slutet drabbas vi av en utvisning men vi spelar bra i boxplay och gör 8-2 med en spelare mindre på plan. Vi kontrollerar sista perioden på ett bra sätt. Inställningen är fantastisk från alla matchen igenom!
 
Vi har fantastiskt kul tillsammans. På söndag har vi supersöndag på Bråhögshallen. Herrarna spelar kl 13 och för oss står Höllviken, som leder serien, för motståndet kl 16 vilket blir en kul utmaning. Kom gärna och stötta oss.
 
/Tony
1 poäng mot Malmhaug
2024-01-15 08:06
Det blev en poäng hemma mot Malmhaug efter ett jobbigt avslut på matchen med två insläppta mål de sista 40 sekunderna. Ska jag se helheten på matchen så hade vi en del medstuds under delar av matchen där Malmhaug har en del ramträffar så det kanske jämnade ut sig tillslut även om det är riktigt surt.
 
Jag väljer ändå att se det positivt, även om vi tillbaka tryckta stunder av matchen så står vi upp fysiskt på ett imponerande sätt, man ska veta att de är tunga att möta. Vi har en hel del bra sekvenser med bollen med. Vi visar hur flexibla vi är som lag med att vi får spela med olika spelare nästan varje match och en del spelare även på olika positioner. Jag tycker vi tagit enorma steg som lag och spelare för spelare.
 
Vi har satt som målsättning andra halvan av säsongen att försöka göra ett bättre resultat mot varje enskilt lag. Dvs förlorade vi med tre mål mot ett lag ska vi förlora med max två mål nästa gång vi möter dem, även om vi naturligtvis ska försöka vinna varje match vi spelar. Med tanke på att vi hade noll poäng och 6-12 i målskillnad efter två omgångar och vi nu har fyra poäng och 9-5 efter två omgångar mot samma lag som vi mötte i dem två första omgångarna så visar det verkligen vilka steg vi tagit.
 
Jag är oerhört stolt över vår insats igår. Vi ska fortsätta att utvecklas och ha kul ihop.
 
Stort tack för stödet på läktaren och hoppas ni med ser hur vi blir bättre och bättre hela tiden.
 
 
Tony Nilsson
Skön 5-1 vinst mot Gantofta.
2023-12-17 21:51
En match där vi fick ändra om i formationerna ett par gånger innan matchstart pga sjukdomar.
 
Vi är medvetna om att Gantofta kommer att ha bollen mer än oss, men om vi kunde sätta försvarsspelet och även våga spela när vi har bollen visste vi att vi kan göra en bra prestation.
 
En första period som Gantofta äger mer boll än oss men jag tycker vi skapar ungefär lika många chanser under första perioden. Vi blir lite för trötta under första perioden men det pratar vi om i pausen hur vi skulle försöka lösa. Andra perioden startar ungefär som första, Gantofta gör 1-0 efter halva andra perioden. Det jag är så nöjd med är att vi inte börjar stressa utan fortsätter som vi sagt. Ca 5 minuter senare kvitterar vi till 1-1.
Ca 17 minuter in får vi ett riktigt momentum i matchen genom att göra 3 mål på 42 sekunder, då tar gantofta time out. Inför sista perioden pratar vi om att fortsätta precis som vi gjort och vara beredda på att dem kanske kommer sätta högre press på oss och hur vi skulle lösa det i så fall. Jag tycker inte de börjar pressa oss, ca 7 minuter in i sista perioden gör vi 5-1. Matchen blir sen lite mer hawaiispel men vi har väldigt bra kontroll på matchen. 
 
Vi gör en riktigt bra match och hela laget ska vara riktigt nöjda, så skönt att tålamodet med hur vi ska spela gav effekt idag. Jag är så himla glad för tjejernas skull för vi har gjort bra prestationer tidigare men idag får vi även med oss resultatet.
 
Nu kan vi njuta lite mer under uppehållet. Tack för det fina publikstödet från er som tittade, det värmer i hjärtat. Detta var en riktigt laginsats.
 
Tony Nilsson
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 2/3 15:00
Sön 25/2 15:00
6 - 7  
Tor 15/2 20:00
0 - 4  
Lör 10/2 16:00
4 - 3  
Tor 8/2 20:00
5 - 8  
Fre 2/2 19:30
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer