SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
F08/09

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
IK Stanstad F08/09

Är du sugen på att spela innebandy, och är född 2008/2009, kontakta någon av ledarna. 

 

Träningstid 23/24:

Tisdagar   kl.19:30-21:00 Bråhögshallen 
Torsdagar kl.16:30-18:00 Bråhögshallen
 
Kontaktperson: Patrik Norlander 0707541698     patriknorlander@hotmail.com
 
 
Gothia Cup 2023
2023-01-08 12:29
Foto - Madde

Slay, tjejer! 🤘💪 

Tack för stödet, föräldrar! 🙏🫶

 

(Om ni föräldrar inte fattar vad “Slay” betyder så gör vi tränare inte det heller. Vi mest säger det lite random. Så om man inte har något bättre att säga så är det bara att köra på. Slay!)

 

Det är har knappt gått tre dygn sedan vi kom upp till Göteborg. Det känns nästan som en evigheter. Vi har skrattat, vi har gråtit och har spelat otroligt mycket innebandy. Tjejerna har ont överallt men de har aldrig gett upp och de har vunnit sin första slutspelsmatch i Gothia Cup. Vi tränare är så sjukt imponerade av tjejerna och hur de har genomfört samtliga matcher. Visst, det var otroligt tufft att möta CL98 i första matchen (som är i final för övrigt) men efter det så lossnade det. 

 

Vi tränare vill ju så klart gå så långt det bara går i Gothia Cup men i slutändan handlar det mycket om HUR vi genomför alla matcher:

Att vi aldrig ger upp

Att vi ställer upp för varandra både på och utanför plan. 

Att vi försöker lära oss av våra misstag (både spelare och tränare)

Att vi har roligt

 

Vi är så klart superöjda med laget och nu vet vi vad som gäller när vi spelar här uppe i Göteborg. Gothia Cup har en fantastisk förmåga att leta upp både våra styrkor men också våra svagheter. Det är viktigt vad vi äter, hur vi sover och hur vi tränar. Inte bara under de här fyra dagarna utan varje vecka, på varje träningspass och på varje match. Nu är det upp till oss att sätta mål för att ta nästa steg, både som spelare och som lag. Det är ju därför vi är här: för att lära oss, ha roligt och ta en och annan smäll. Och det har vi gjort med råge!

 

Flickor F08/09 - you rock! Ni är helt fantastiska! 

 

Johan, Josefin, Padde, Vera och Jonas

De senaste matcherna - tufft men även stora framsteg
2022-12-10 15:15
Foto Josefin Norlander och Patrik Palm

Hej på er! 

Det var ett tag sedan vi skickade ut lite info. Vi får passa på att tacka våra motståndare för alla matcher som har spelats sedan sist. Det har varit tufft men samtidig har vi lärt oss mycket. 

 

Bingolotter

Tack för att ni hjälper till att sälja bingolotter. Det är alltid superbra att ha pengar i lagkassan och det förenklar för oss ledare väldigt mycket. 

 

De senaste matcherna - stora framsteg

Vi har spelat många matcher de senaste veckorna och bortsätt från matchen mot Malmö FBC så har det varit vädligt spännande och jämna matcher. Vi vill alltid vinna så klart men det är minst lika viktigt att titta på prestation. Gör vi, både tränare och spelare, vårt bästa?
Så vi hjälps åt att blir bättre, både på match och träning? Det skall kännas bra när vi lämnar en match, oavsett vad som står på tavlan. Vi tränare tycker att tjejerna har gjort det bra även om det finns mer att ge.

 

Fokus - anfall och försvar.
Vi kanske inte har fått resultaten med oss i många matcher har vi har tränat på några få punkter:

Anfall - se till att möta boll så att vi kan spela oss framåt. Se till att backarna alltid har ett passningalternativ.

Försvar - se till att hela laget hjälper till. "Dubbla" om så krävs, dvs Stanstadsanfallaren kan släppa sin back (tillfällig iallafall). 

 

Nu vill vi att tjejerna skall ta nästa steg och anfalla tillsammans. Det är lite för mycket soloräder även när vi kunde haft två-tre tjejer (eller varför inte alla fem?) som fyller på i anfallet. Vi vill också att vi skall lägga ännu mer energi på att alltid vilja ha boll och vinna tillbaka boll om vi har förlorat den men det blir bättre och bättre. 

 

Avslutningsvis är det viktigt att stötta våra tjejer så att de:

 • ha roligt (så klart) samtidigt som man kommer ner till träningen (och på match) motiverade och försöker göra sitt bästa. Alltid. 
 • Kom i tid! Framför allt till matcher! Det är rätt många matcher som flera av tjejerna har varit sena. Det blir en onödig stress för hela laget om tjejerna inte är på plats. Ni föräldrar måste hjälpa dem om ni vet att era döttrar tycker det är svårt att vara i tid. 

Viktor (Elise pappa) har redan skickat ut bilderna mot IBK Lund (fotograf Patrik Palm) men här kommer länken igen: https://ibklund.sportadmin.se/galleri/?ID=115046.


Som vanligt, har ni några frågor eller funderingar så kom till oss.

Rock on! Tränarna F08/09. 

Spelar- och tränarkontrakt
2022-10-02 10:11

Det var ett tag sedan vi hade en mycket trevlig kickoff med laget. Vi tränade, vi hade roligt, vi pratade innebandy och jag antar att ni alla har sett TikToks, Instagram och annat. Vi ledare måste ge alla tjejer beröm. De skötte sig exemplariskt (även om vissa pratade väldigt länge innan de somnade). Iallafall så en viktigt del i kickoffen var att skapa ett spelar- och tränarkontakt. 

 

Vi ställde frågor både till tränare och spelare som till exempel:

Hur skall en spelare vara under träning?

Hur skall en tränare vara under match?

Vad är viktigt för en lagkapten?

 

och många andra aspekter som vi vill att både ledare och spelare skulle komma överens om. 

 

Så vi har skapat ett spelar- och tränarkontrakt där vi ledare och alla spelare har skrivit under. Det är vad vi alla har kommit överens om skall gälla på träning, på match och för att vara en del av vårt lag.

 

Om ni vill läsa det så går det bra så klart:
https://docs.google.com/document/d/1mLsl2GB9gklRQumcV3wGWyqUeBe6-CeJS0yVpq01fls/edit?usp=sharing

 

Vi vill trycka på att tjejerna var vädligt engagerade och att det är något vi har gemensamt kommit fram till. Inte att någon ledare har bestämt. 

 

Har ni några frågor så här av er. 

 

Rock on

 

Ledarna F08/09

Seriepremiär - match mot Emmaljunga 💪🏻
2022-10-01 17:08
Foto. R. Tydie och J. Norlander

Vilken inledning på säsongen!

 

En mycket jämn match mot Emmaljunga och som slutade 0-0. Båda lagen hade flera chanser att avgöra men i slutändan gick vi av planen mållösa. Alla kämpade till sista signal och vi tränare är supernöjda med alla. Lite extra cred till alla våra nya och nygamla spelare.

 

Vi tränare får träna på bytena eftersom det blev lite rörigt i första period. Vi lovar bättring (läs: Jonas krånglade till det, men Patrik och Rebecca tog kommandot och löste det.)

 

Saker vi tar med oss:

 1. Energi och kämpaglöden.
 2. Närkamperna - trots att Emmaljunga hade en hel del äldre spelare. 
 3. Vi rullade på tre kedjor och lyckades att försvara oss i box-play med två olika kedjor. 
 4. Ibland gömmer sig spelarna bakom våra motståndare och gör det extra utmanande för våra backar att spela upp bollen men det är något vi kan rätta till. 
 5. Tjejerna peppade verkligen varandra i matchen. 

 

Så nu laddar vi för nästa match. 

 

Rock on

 

Tränarna F08/09

Kickoff (inom kort) plus Ängelholm Outdoor - Dag 2
2022-08-02 19:37
Foto R. Tydie

Hej på er!

 

Grymt jobbat av tjejerna i hettan och deras form är verkligen stigande. Varje match är bättre än den förra och det blev ju en riktigt spännande sista match som fick avgöras på straffar. 

Först lite info - Kickoff inom kort. 
Vi vill köra en kombination av en fredagsträning plus en kickoff för tjejerna. Vi behöver prata om mål för nästa säsong och att tjejerna får ge oss tränare feedback på ett konstruktivt sätt (och vice versa). Plus att komma ihop ännu mer som lag. Vi kommer med info om det så fort vi vet mer, men vi vill VERKLIGEN att tjejerna försöker komma på kickoffen så att alla kan stå bakom de mål vi sätter upp. 

 

Ängelholm Outdoor - Dag 2

Vi pratade mycket om att gå ut och verkligen vilja kämpa för varje boll och att våga hålla i bollen. Vi upplevde att det blev bättre och bättre och det är viktigt att komma ihåg varför vi är på Ängelholm Outdoor.

 • Spela matcher och känna nerv. Matcher är ett det bästa sätt och få ett kvitto på vad vi måste öva på och vad som redan fungerar. 
 • Har roligt som lag och faktiskt köra saker tillsammans (Corona har ju inte varit nådigt mot våra tjejer)
 • Våga! Våga hålla i bollen även om man tappar den. Våga slå en lurig passning, även om det inte alltid går fram. Våga göra ett hårt utkast för att försöka göra mål. Våga slå en straff även om den alltid inte går in. 
 • Vinna då? Jo, vi tränare är också en samling dåliga förlorare. Vi kommer alltid att försöka vinna varje match så klart. 

Rock on tränarna

 

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer