SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Stanstad
Gemenskap - Stolthet - Tradition
P10/11

Bli medlem i IK Stanstad
BLI MEDLEM
Stanstad P10/11

Välkomna till Stanstads lag för pojkar födda 2010 och 2011.

 

Att spela innebandy är en fartfylld sport.
I laget satsar vi hårt på lagsammanhållning och att ha roligt. Är ditt barn sugen på att träna innebandy är du hjärtligt välkommen ner på någon av våra träningar för att testa på.
 
Medtag innebandyglasögon, klubba, inneskor och vattenflaska ( finns klubbor att låna).
För aktuella träningstider ber vi Er kolla i lagets kalender.
 
Laget har en Facebook sida som heter Stanstad P10/11.
 

 

 

Spänning på Bråhögshallen en kall tisdag
2023-12-06 19:52

I tisdags tog vi emot Malmö FBC med vårt lag som består främst av killar födda 2012 och 2011 hemma på Bråhögshallen.

 

Det blev en händelserik match med många mål på båda håll. Matchens första mål noterades redan efter 46 sekunder och gjordes av Oscar Möller fint assisterad av Svante Grass. Lagen följdes åt under hela matchen och det bjöds på fint spel.

 

För vår del noterade vi några nya målgörare: Lucas Lindqvist och Elliot Viklund. Vi hade några som gjorde sin första match i serien och genomförde detta med bravur. Nu tar kör vi separata träningar under veckan och på lördag möter Lomma FBC.

 

Match mot Lomma
2023-12-04 09:01
Ett revanschsuget gäng begav sig mot Lomma i söndags för lokalderby mot IBK Lomma.
Ett Lomma som gått starkt i serien med 4 vinster och endast en förlust.
På förhand en oerhört tuff uppgift då det brukar vara ganska så jämnt mellan lagen med hög intensitet på matcherna.
Vi var för dagen förstärkta av Lucas och Oscar från P12 då laget drabbats av lite manfall under veckan.
 
Matchen började i precis så högt tempo som vi förväntat oss och vi reder ut den första anstormningen med bravur.
Precis när tonen börjar sätta sig så leder en mindre markeringsmiss till ett fritt skott i slottet som Lomma genom Morris Bruér förvaltar till 1-0.
Vi knyter näven i fickan och försätter med pressen precis så som vi börjat matchen och kommer till fler och fler lägen genom hårt arbete över hela banan.
Efter 10:40 så snappar Anton upp en retur en bit ut framför målet och drar iväg ett handledsskott som letar sig in nere vid målvatens högra stolpe, 1-1 efter en kämpaassist av Max.
Efter firande med lagkamrater ställer vi upp för tekning och direkt efter tekning snappar Milo upp bollen och drar iväg på offensiven med mål i sikte.
En snabb snurrfint av Milo till höger om målet som gör att försvararen i Lomma tappar balansen, avslutar Milo på bästa sätt i målvaktens vänstra burgavel och 1-2 efter 10:48!
Resultatet står sig perioden ut och välbehövlig vila för båda lagen.
 
Andra perioden präglas av ännu högre press av Lomma och då var lagdelar inte riktigt hänger ihop så bli vi gång på gång räddade av Tage i målet!
Vi sticker upp på kontringar när tillfälle ges men har inte riktigt turen med oss vi de tillfällena och 1-2 står sig perioden ut.
 
Vi bestämmer oss i pausen att dra ner laget lite för att få ihop våra lagdelar.
Grabbarna lyssnar och spelar verkligen för varandra byte för byte. Ett allt mer desperat Lomma trycker på i våg efter våg och vi sticker upp när tillfälle ges!
Vid ett av våra tillfälle när vi sticker upp så snappar Max åt sig bollen bakom mål, rundar målvaktens vänstra stolpe och får på något sätt in bollen, 1-3 efter 6:21 i tredje till stort jubel!
 
Matchen fortsätter i samma tempo och vi spelar med fokus på nästa byte. Med cirka 2,5 minuter kvar tar Lomma timeout för att verkligen trycka på det sista!
 
Vi reder ut det med bravur och tar med oss 3 härliga poäng hem till Staffanstorp mot ett för dagen väldigt duktigt Lomma.
 
Snyggt jobbat Tage, Philip, Filip, Lukas, Lucas, Anton, Max, Milo, Joel, Oscar, Love och Gustav!
En helg med lagaktivitet och match
2023-11-13 16:11

Då lägger vi en helg fylld av innebandy bakom oss.

 

Fredagen inleddes med att laget träffades och lagade middag ihop och hade en trevlig kväll tillsammans.

 

I lördags var det dags för match med vårt P11/12 som tyvärr hade en hel del bortfall men som fylldes upp av spelare från föreningens F10/11 lag samt föreningens P13 lag. Vi mötte ett taggat Höllviken som tidigt visade att de kunde skjuta i krysset. Får vår målvakt Svante i mål, blev det tufft. För stora delar av laget, även målvakten, är det första året på röd nivå med stor plan och stort mål. Detta året tar vi som ett läroår där vi slåss underifrån. Med detta vill vi påbörja ett samarbete mellan våra lag för att de ska känna en större samhörighet vilket vi tror mycket på. Vi förlorar stort men laget hänger inte läpp utan kör byte för byte och fortsätter lyfta varandra. 

 

Efter matchen bar det av in mot Baltiska Hallen för att hela fram Sverige till seger mot Finland. 

 

Nu laddar vi om och ser fram emot ytterligare en helg fylld av innebandy.

Seriepremiär 1 avklarad
2023-10-10 12:43

Seriepremiären för vårt P10/11 lag är nu avklarad och nu är vi igång.

 

Att spela som ett lag är något vi jobbar stenhårt med vilket killarna visade upp under matchen. Stundtals var rörelsen igång och passningarna landade precis där de skulle vilket gav en bra utdelning. Under andra perioden tappade vi bort vårt spel men killarna steppar upp och avslutar matchen på bästa sätt.

 

Viktiga budskap som vi ska ha med oss hela säsongen är att vi ska stötta varandra i både med och motgångar, samt inte glömma varför vi spelar innebandy, för att det är en oerhört rolig och intensiv sport.

 

Till helgen är det dags för seriepremiär för vårt P11/12 lag , där vi möter IBK Lund.

 

RUNGSTED CUP 2023
2023-09-04 14:37

I helgen var laget i Rungsted och kickade igång säsongen med att spela Rungsted Cup.

 

Vi inledde helgen med match redan på fredagskvällen där vi ställdes mot Fredikshavn Blackhawks som vi tidigare mötte i Gothia. Vi visste att vi skulle möte på ett rejält motstånd vilket också blev fallet. Med ett fantastiskt stöd på läktaren och ett oerhört taggat gäng slutade matchen 1-1.

 

Under lördagen spelade laget hela fyra matcher mot olika danska motståndare från kl 09.00-21.30, efter den fjärde matchen stod det klart att vi hamnade i kvartsfinal mot hemmalaget Rungsted. Matchen kickade igång redan 08.30 på söndagsmorgonen men vilken insats! Det bjöds på snygga passningar, grymt försvarsspel och fina skott, när slutsignalen ljöd vann vi med 3-1. I semifinalen ställdes vi återigen mot Fredrikshavn men denna gången blev det för tufft och vi förlorade med 4-2. Men det var bara att spotta i nävarna för tredjeplatsen skulle vi ta med oss hem! I cupens sista match ställdes vi för andra gången mot Helsingör, när vi mötte dem på lördagskvällen hade vi förlorat med 4-2. Killarna taggade igång och på läktaren fick de ett fantastiskt stöd, så väl från Stanstad lag men även från andra svenska lag som till exempel Lomma och Gantofta. Det är fantastiskt att se att de svenska lagen stå upp tillsammans över föreningsgränserna! Killarna kämpade på grymt och tillsammans gjorde de en grym match vilket gjorde att tredje platsen följde med oss hem! VILKEN AVSLUTNING!

 

Fantastiskt roligt att vår spelare Jakob som tyvärr inte kunde följa med då han skadade sig på fredagen ändå tog sig hela vägen till Rungsted och firade denna fantastiska söndag med oss!

 

Ett stort stort tack till våra fantastiska föräldrar som alltid ställer upp med så väl bananer, mellanmål, transporter och härliga hejarop! Även ett grymt tack till P08/09, F08/09 och F10/11 för en fantastisk helg tillsammans och ett grymt stöd från läktaren. Självklart vill vi även tacka alla Er andra som stöttade laget så väl på plats som hemifrån. 

 

En sån här cup gör att man blir så oerhört rörd! Med oss från cupen tar vi lagsammanhållningen, föreningsandan och vårt grymma försvarsspel!  

 

Nu är vi redo för att säsongen 23/24 kan kicka igång.

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer