Dam A

Vilken härlig fredagskväll vi gav oss själva i Skurup.
2022-10-16 11:27

Att Skurup borta skulle bli en tuff uppgift visste vi och det blev det med.
De är svåra att möta både fysiskt och psykiskt. Laget har haft det tufft mot dem under de senaste åren. Vi har tillsammans pratat om hur vi skulle ta oss an matchen, där vi tillsammans i laget haft en dialog hur vi skulle göra.

Vi har så många bra spelare i laget och jag som tränare tar gärna in information från spelarna i laget och efter det satte jag upp en matchplan som spelarna verkligen har varit involverade i, så stor eloge till laget.
Vi valde att försvara oss betydligt lägre än vad vi brukar göra. Vi ville även spela lite enklare och med tålamod i början för att inte riskera att bjuda på något i onödan. Tyvärr gjorde det att vi blev lite passiva och blev lite ängsliga och tyvärr gav bort bollen lite väl enkelt ett par gånger, som tur är utnyttjade inte Skurup det. Vi började växa in i matchen mer och mer.
Vid 14.41 in i perioden gör vi 1-0 i powerplay, dock kvitterar Skurup ett par minuter senare så det står 1-1 i paus.

I pausen pratar vi om att Skurup får spela igen oss lite för lätt, och att vi ska stänga till det och bli lite bättre när vi har bollen.

2:a perioden gör vi 2-1 efter lite mer än 7 minuter. 13 minuter in i perioden kvitterar Skurup till 2-2 och med en och en halv minut kvar tar vi åter ledningen genom att göra 3-2.
Perioden blir sönderryckt med en del utvisningar emot oss, det gör att spelarna som spelar boxplay får spela mycket och de som inte gör det får sitta en del, men det accepterade tjejerna på ett bra sätt. Det blir även lite mer böljande spel vilket vi helst inte vill ha mot Skurup, då de är bra på det. Vi löser det ändå på ett bra sätt och vi gör det bättre i det uppställda försvarsspelet under perioden, så Skurup kan inte spela igenom oss på samma sätt som i första perioden.
Skönt med en 3-2 ledning inför sista perioden dock är det ju ingen säker ledning, men skönt att känna att vi inte behöver jaga.

3:e perioden fortsätter vi precis som vi bestämt, att ligga lågt i försvaret och försöka spelvända. Ca 8 minuter in i perioden kvitterar Skurup för tredje gången i matchen när de gör 3-3. Ett par minuter senare får Skurup en väldigt märkligt straff tilldömda sig. Men Sanna kliver in och räddar straffen. Matchen står nu och väger, men till vår stora glädje gör vi 4-3 med ca 4 minuter kvar av matchen. Nu gäller det bara att håll ihop försvaret i slutet, vilket vi även lyckas med.

Seger 4-3 borta mot Skurup är vi mycket nöjda med.

En sak som vi pratat om är att ge varandra energi på bänken tex genom högt berömma varandra vid täckta skott, bra brytningar osv, där tycker jag vi tar stora kliv idag.
En match där vi följer matchplanen på ett bra sätt.
Skurup har en del lägen som Sanna räddar och någon boll som dansar på mållinjen, men idag är marginalerna på vår sida.

En över stora delar bra försvarsindustrin från hela laget bäddar för denna seger.
Det enda tråkiga är att Lelle får kliva av i slutet efter en smäll på knäet, hoppas verkligen inte det är något allvarligt. Krya på dig Lelle.